Lauri Teder • 29. august 2018 kell 15:30

Novaturas lükkas erakorralise koosoleku edasi

Tallinna lennujaam  Foto: PM / Scanpix Baltics

Leedu reisifirma Novaturas teatas kolmapäeval, et lükkab suurima aktsionäri ettepanekul edasi ettevõtte erakorralise üldkoosoleku, millel tuleb muuhulgas hääletusele muljetavaldav 77-sendine dividend.

Koosoleku toimumisaja muutmise taotluse esitas riskikapitalifondi Polish Enterprise VI alla kuuluv äriühing Central European Tour Operator S.A.r.L, mis pakkus kolme nädala eest välja plaani jagada aktsionäride vahel juba majandusaasta keskel ära ligikaudu 6 miljonit eurot Novaturase kogunenud kasumist.

Börsiteate kohaselt jõua Novaturase juhatus 5. septembriks lõpule ettevõtte lühiajalist laenu puudutavate läbirääkimistega, mistõttu seatakse üldkoosoleku uueks toimumisajaks 28. september kell 9:30. Pangalt igal aastal saadava laenuga täidab reisifirma osaliselt oma tuleva aasta tegevuskapitali.

Novaturase Vilniuse börsil noteeritud aktsia on augusti algusest saati odavnenud enam kui 6%.

Hetkel kuum