Apple ostis liitreaalsuse idufirma

Äripäev 30. august 2018, 15:43
Apple'i logo New Yorgi poe juures.
https://www.aripaev.ee/storyimage/ea/20180830/BORS/180839959/AR/0/AR-180839959.jpg
Ainult tellijale

Tehnoloogiaettevõte Apple Inc ostis liitreaalsuse läätsesid tootva iduettevõtte, viidates sellega ambitsioonile selles vallas, kirjutab Reuters.

Apple kinnitas, et on ostnud Colorados USAs asuva ettevõtte Akonia Holographics.

„Apple ostab aeg-ajalt väiksemaid ettevõtteid ja tavaliselt me enda plaane ega kavatsusi ei aruta,“ ütles ettevõte avalduses.

Akonia Holographicsi asutas 2012. aastal grupp holograafia ala teadlasi. Algselt tegeles ettevõte holograafilise materjali hoiustamisega, hiljem võeti suund läätsede tootmisele liitreaalsuse prillide jaoks. Akonial on enam kui 200 patenti holograafiliste süsteemide ning materjalide jaoks.

Liitreaalsuses on digitaalsed kujutised, mis on asetatud reaalse maailma peale, nagu oli näha populaarses mängus "Pokémon Go". Mobiilikasutajad saavad selle jaoks kasutada enda telefoni, kuid tehnoloogiaettevõtted näevad vaeva, et toota prille, mis näitavad digitaalseid kujutisi läbipaistvate läätsede peal.

Apple’il on ajalugu väiksemate ettevõtete ostmisel, mille saavutused hiljem ka nende toodetesse jõuavad. 2013. aastal Ostis Apple väikse Iisraeli ettevõtte PrimeSense, mis tootis kolmedimensioonilisi sensoreid. Eelmisel aastal avaldatud iPhone X kasutas sarnaseid sensoreid näotuvastuseks.

Eelmisel aastal kirjutas Bloomberg, et Apple töötab välja liitreaalsuse prille, mis võiksid turule jõuda 2020. aastal. Apple enda plaane või tulevasi tooteid kommenteerinud ei ole. Samuti pole teada tehingu maksumus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. August 2018, 15:42

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing