Euroopa ootab enda Amazoni

Selle aasta edukaim Euroopa IPO on olnud makseteenuseid pakkuv Adyen.  Foto: Carlfried Verwaayen Photography
Kaspar Allik • 30. august 2018 • 1 min
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Kui varem on Euroopa IPO-turg olnud kui Ameerika Ühendriikide väikevend, siis siinsete tehnoloogiaettevõtete börsidebüüdid hakkavad mahu poolest sarnanema juba USAs toimuvaga. Euroopa IPOdesse investeerinud on sel aastal aga rohkem kaotust kandnud.

„Alates 2014. aastast on Euroopa näinud rohkem tehnoloogiaettevõtete IPOsid kui USA, isegi kaks korda rohkem nii 2016. kui 2017. aastal,“ ütles James Clark Londoni börsilt CNBC-le. „See periood nägi suurimate nimedega IPOsid – Worldpay, Rocket Internet, Just Eat, Rovio, Delivery Hero ja Zoopla.“

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt