• Jaga lugu:

  Hiinlased tahavad osta 3,4 miljardiga Soome Amer Sportsi

  Amerile kuuluvad kaubamärgid Salomon, Arc’teryx, Peak Performance, Atomic, Mavic, Suunto, Wilson ja Preco.Foto: Ameri koduleht

  Hiina suurim spordirõivaste tootja Anta Sports Products kaalub osta soomlaste Amer Sportsi. Hinnaks pakutakse 3,4 miljardit eurot.

  Anta Sports on Bloombergi andmetel läbirääkimisfaasis Amer Sportsiga. Pärast Bloombergi anonüümsetele allikatele toetuva loo avaldamist saatis Amer välja börsiteate, kus kinnitas, et nende vastu on huvi üles näidatud. Ameri aktsiale mõjus teade positiivselt – aktsia rallis Helsingi börsil 14 protsenti, samal ajal kui Anta aktsia Hongkongis 2,6% langes. Praegu kaupleb Ameri aktsia 32 euro tasemel.
  Anta Sportsi näol on tegu 12,5 miljardi dollarilise turuväärtusega Hiina ettevõttega, mis on parasjagu laienemisfaasis ja otsib partnereid, kes aitaksid tal Euroopa turul paremini läbi lüüa. Viimati ostis Anta Fila brändi Hiina õigused. Bloombergi andmetel oli Antal suvise seisuga 1,5 miljardit dollarit vaba raha.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.