Mait Kraun • 11. september 2018 kell 10:19

Hongkongi kuumim aktsia on kukkunud 90%

Kwai Chung plaza Hongkongis.  Foto: Shutterstock

Hongkongi börsil 2018. aasta parima börsidebüüdi teinud meediafirma Most Kwai Chungi aktsia on loetud kuudega langenud 90 protsenti ning kaupleb jälle IPO hinna juures.

Reklaami- ja meediateenuseid pakkuva ettevõtte aktsia langes teisipäeval 5,6 protsenti ning kaupleb nüüd 1,2 Hongkongi dollari juures. Most Kwai Chungi aktsia tõusis 28. märtsil toimunud IPO päeval 880 protsenti, 11,76 dollarini.

Kaks kuud pärast aktsiate müüki teatas ettevõte, et nende käive ja kasum langesid esmakordselt kolme aasta jooksul. Aastane käive kukkus 8,9 protsenti ja puhaskasum langes 81 protsenti, 6,9 miljoni Hongkongi dollarini.

Tänavu Hongkongi börsil debüüdi teinud aktsiad on IPO hinnast odavnenud keskmiselt 20 protsenti, selgub Bloombergi kogutud andmetest. 10 kõige kuumemat uut aktsiat tõusid esimesel kauplemispäeval keskmiselt 102 protsenti. Pärast seda on aktsiad kukkunud reeglina aga IPO hinnast allapoole.

Hetkel kuum