• Jaga lugu:

  Milline saab olema Aston Martini IPO väärtus?

  Töötajad Aston Martin DB10 poleerimas.Foto: Reuters/Scanpix

  Luksusautode tootja Aston Martin plaanib korraldada Londonis IPO, mis annaks ettevõttele kuni 6,7 miljardi dollari suuruse turuväärtuse, vahendab Bloomberg.

  James Bondi auto tootja müüb 25 protsenti ettevõttest ning iga aktsia väärtus saab olema 17,5-22,5 naela, teatas ettevõte neljapäeval. Kauplemine algab Londoni börsil oktoobris.
  Aston Martini aktsionärid müüvad oma osaluse mõni kuu enne seda, kui Suurbritannia lahkub Euroopa Liidust. Brexiti-järgne autotööstus on kaubandusega seotud piirangutele kõige rohkem avatud, aga IPOt see väga palju ei mõjutanud, ütles Aston Martini finantsjuht Mark Wilson.
  Üks küsimus on aga see, kas Aston Martin suudab sarnaselt Ferrariga investoritele korralikku tootlust pakkuda. 2018. aasta kohandatud EBITDAt (prognoositud) silmas pidades on Ferrari hinna ja kasumi suhe praegu 20,5, selgub Bloombergi andmetest.
  Aston Martini väljapakutud IPO hind annaks ettevõttele sarnase hinnataseme, aga analüütikud on skeptilised.
  „Me armastame brändi. Me austame ettevõtte juhtkonda. Aga ma ei näe, kuidas võiks Aston Martini hinna ja kasumi suhe olla realistlik,“ ütles Sanford C. Bernstein & Co analüütik Max Warburton. „Nad müüvad äri, mille kasumlikkus on nõrk ning bilanss küllaltki habras.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA tehnoloogiasektori futuurid suurelt miinuses
USA aktsiaindeksite futuurid on täna tublisti kukkunud, sest riigivõlakirjade tootluse kiire kasv jätkub ning investorid valmistuvad intressimäärade tõusuks, vahendab Reuters.
USA aktsiaindeksite futuurid on täna tublisti kukkunud, sest riigivõlakirjade tootluse kiire kasv jätkub ning investorid valmistuvad intressimäärade tõusuks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Hotellide juhid: tõstame hinda, aga kedagi pole nagunii maksmas
Energiahindade tõus tabas majutusettevõtteid ajal, mil käivet niikuinii ei ole. Raskustes üksi jäänud hotellid ja majutusasutused on sunnitud hindu tõstma, kuid kliente on vähe ja lähikuudel pole neid ka oodata.
Energiahindade tõus tabas majutusettevõtteid ajal, mil käivet niikuinii ei ole. Raskustes üksi jäänud hotellid ja majutusasutused on sunnitud hindu tõstma, kuid kliente on vähe ja lähikuudel pole neid ka oodata.