Poolast sai arenenud riik

Poola lipud  Foto: Shutterstock
Mait Kraun • 26. september 2018
Jaga lugu:

FTSE Russell teatas, et nende juhitud indeksites on Poola saanud arenenud turu tiitli. Viimati lisati keegi arenenud riikide nimekirja ligi kümme aastat tagasi, kirjutab Financial Times.

Poola kapitaliturud ning üleüldine majandus on viimasel ajal kiiresti arenenud. Pärast 2004. aastal Euroopa Liiduga ühinemist on riigi sisemajanduse koguprodukt kahekordistunud. Riigis pole alates 1990. aastate algusest ühtegi majandussurutist olnud (vähemalt kaks kvartalit kestev majanduslangus).

Eelmisel nädalal andis Poolale arenenud turu staatuse ka Deutsche Börse Groupi osaks olev Stoxx. Tõsi, praegu on Poola aktsiad jätkuvalt arenevate turgude kategoorias MSCI.

„See sümboliseerib fundamentaalset muutust, kuidas globaalsed investorid Poolat vaatavad,“ ütles Varssavi börsi juht Marek Dietl. „Poola ümberklassifitseerimine tekitab uutes investoris huvi Poola firmade vastu ning avab uusi teid kapitaliturgude jaoks. Ma arvan, et pikemas perspektiivis meelitab see rohkem kapitali.“

Poola aktsiaturge kajastav Wig 20 indeks on täna kallinenud 0,4 protsenti, 2299 punktini.

Jaga lugu:
Hetkel kuum