• Jaga lugu:

  Veebiküsitlusfirma SurveyMonkey tegi IPO järel hüppe

  Nasdaqi börsi esindus New YorgisFoto: Scanpix / AFP

  Veebiküsitluste pakkuja SurveyMonkey emafirma SVMK kerkis kolmapäevase aktsiate esmapakkumise järel enam kui 50% kõrgemale.

  SVMK alustas kauplemist Nasdaqi börsil hinnaga 18,75 dollarit, 56% kõrgemal esmapakkumise käigus kogutud 12 dollarist, kusjuures kõigest päev enne IPO toimumist suurendas ettevõte ootamatult nii pakutavate väärtpaberite hulka kui plaanitavat hinnavahemikku, viies aktsiate arvu 13,5 miljonilt 15 miljonile ning oodatava väärtuse 9-11 dollarit 10-12 dollarile.
  Tõsi, hoolimata hinnavahemiku ülemise lae saavutamisest jäi SurveyMonkey siiski silmnähtavalt alla oma kunagisele seisule: neli aastat tagasi toimunud viimase rahastusvooru käigus kerkis küsitlusfirma väärtus 2 miljardi dollarini. Kolmapäeval pidid firma omanikud aga leppima 1,25 miljardi dollari suuruse koguhinnaga.
  Lisaks avaturule paisatud aktsiatest plaanib SurveyMonkey müüa 40 miljonit väärtpaberit tarkvarafirma Salesforce.com-i riskikapitaliharule ning eraldada 2,25 miljonit aktsiat esmapakkumise koraldajatele - JPMorganile, Allen & Co-le ja Bank of Americale.
  1999. aastal loodud tarkvarafirma SurveyMonkey võimaldab inimestel ja ettevõtetel hõlpsasti veebiküsitlusi koostada. Firma nõukokku kuuluvad teiste seas Facebooki operatiivjuht Sheryl Sandberg, kelle abikaasa Dave Goldberg juhtis SurveyMonkeyt kuni surmani 2015. aastal, ning tennisetäht Serena Williams, kes liitus firmaga mullu Sandbergi soovitusel.
  Möödunud aastal teenis firma 218,8 miljonit dollarit müügitulu, keskmine käive kasutaja kohta oli 362 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Lauri Läänemets: küpse mõtlemisega ärieliit on hõivamas sotside valimisprogrammi
Sotsiaaldemokraadid peavad tõsiselt peeglisse vaatama, kui meie väärtuste eestkõnelejateks on saamas erakonna asemel riigi ärieliit, kirjutab sotside uueks juhiks kandideeriv Lauri Läänemets.
Sotsiaaldemokraadid peavad tõsiselt peeglisse vaatama, kui meie väärtuste eestkõnelejateks on saamas erakonna asemel riigi ärieliit, kirjutab sotside uueks juhiks kandideeriv Lauri Läänemets.
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Foxway neelas konkurendi Taanis
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Riigi uus radarisüsteem avab tuuleenergiale suure osa Mandri-Eestist
Kaitseministeeriumi uued radarid valmivad eelduslikult aastatel 2024 ja 2025. Kokku lähevad need maksma üle 70 miljoni euro, mille jaoks raha tuleb kaitseväe eelarve väliselt.
Kaitseministeeriumi uued radarid valmivad eelduslikult aastatel 2024 ja 2025. Kokku lähevad need maksma üle 70 miljoni euro, mille jaoks raha tuleb kaitseväe eelarve väliselt.