• Jaga lugu:

  Göteborg tahab isesõitvad autod tänavatele tuua

  Göteborgi ametivõimud tahavad isesõitvad autod massiliselt linnatänavatele tuua, kirjutab CNBC.

  „Linnaplaneerijatena saime aru, et üle maailma on suur fookus isesõitvate autode tehnoloogia arendamisel,“ ütles Göteborgi linnaplaneerija Monica Wincentson.
  Ta nentis, et praegu veel autotootjatega tihedat koostööd ei teha. „Selleks, et isesõitvad autod linnas hästi toimima hakkaks, peame me tihedat koostööd tegema hakkama.“
  Wincentson on isesõitvate autode potentsiaali üle väga positiivne. „Me arvame, et linn muutub turvalisemaks ning transport ohutumaks – liiklusvool saab olema stabiilsem, ladusam ja efektiivsem,“ nentis ta.
  Sellegi poolest muretsetakse palju isesõitvate autode turvalisuse üle. Wincentson ütles, et olukord on võimalik paremaks muuta. „Nii jalakäijate kui ka reisijate turvalisus on väga tähtis. Tehnoloogia laialdane testimine on kohustuslik,“ rääkis ta. „Jalakäijatele ja sõiduautodele mõeldud liiklusregulatsioonid jäävad alles.“
  Mis saab aga elektriautodest? „Ma arvan, et me oleme elektriautode puhul jõudmas pöördepunkti. Järgmise kahe või kolme aasta pärast suureneb akude tootmine järsult, mis muudab need tunduvalt odavamaks,“ ütles Oxfordi ülikooli inseneriteaduse professor Malcolm McCulloch.
  McCulloch oli optimistlik, et isesõitvad autod on võimalik linnaliiklusesse integreerida. „Ma arvan, et nad sobivad väga hästi – isesõitvad autod suudavad väga hästi ümbruskonda tajuda,“ ütles ta. „Vanades linnades on neil ka palju objekte, mille alusel saavad nad otsuseid teha.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.