• Jaga lugu:

  Börs: USA-Kanada lepe pani turud tõusma

  USA aktsiaindeksitel jäi rekorditest puudu vaid mõned punktid, sest USA ja Kanada jõudsid NAFTA osas kokkuleppele, vahendab MarketWatch.

  Uudised aitasid leevendada kaubanduspingetega seotud kartusi, mis on viimastel kuudel turge aeg-ajalt survestanud.
  Dow Jonesi tööstuskeskmine kallines 0,7 protsenti, 26 651 punktini. Standard & Poor’s 500 lisas 0,4 protsenti ja lõpetas päeva 2924 punktil. Nasdaq Composite langes 0,1 protsenti, 8037 punktini.
  Kolmas kvartal oli S&P 500 indeksi jaoks parim alates 2013. aastast – kolme kuuga kallines indeks lausa 7 protsenti. Dow lisas 9 protsenti ja Nasdaq tõusis enam kui 7 protsenti. Nasdaqi indeks on tõusnud juba 7 kvartalit järjest.
  „Kaubandus Hiinaga tekitab jätkuvalt ebakindlust, aga üleüldine kaubandusega seotud mure on viimastel kuudel vähenenud, mis on aidanud ka aktsiatel tõusta,“ ütles FTSE Russelli globaalsete turgude uuringute direktor Alec Young. „Arvatakse, et Hiina puhul on ka ruumi turgude sõbraliku lahenduse leidmiseks.“
  WTI toornafta kallines täna 3 protsenti ja Brent lisas 2,8 protsenti. Kummagi barrel maksab vastavalt 75,55 ja 85,06 dollarit, tegemist on ligi 4 aasta kõrgeima tasemega. Kulla hind langes 0,2 protsenti, 1193 dollarini untsist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Endine minister: kui me toidutootjaid ja põllumehi ei aita, tulevad pankrotid
Käimasolev energiahindade kasv paneb kodumaised põllumehed ja toidutootjad väga suure surve alla. Kui valitsus neile konkreetsete abimeetmetega võimalikult kiiresti appi ei tule, siis ähvardab nimetatud sektori ettevõtteid pankrotilaine, kirjutab endine maaeluminister, riigikogu maaelukomisjoni esimees Tarmo Tamm (Keskerakond).
Käimasolev energiahindade kasv paneb kodumaised põllumehed ja toidutootjad väga suure surve alla. Kui valitsus neile konkreetsete abimeetmetega võimalikult kiiresti appi ei tule, siis ähvardab nimetatud sektori ettevõtteid pankrotilaine, kirjutab endine maaeluminister, riigikogu maaelukomisjoni esimees Tarmo Tamm (Keskerakond).
Helsingi börsil käib valus langus
Helsingi börsi indeks on täna teinud suurima languse pärast eelmise aasta aprilli, hommikul alanud valus langus on päeva peale ainult süvenenud, vahendab Kauppalehti.
Helsingi börsi indeks on täna teinud suurima languse pärast eelmise aasta aprilli, hommikul alanud valus langus on päeva peale ainult süvenenud, vahendab Kauppalehti.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Selgusid Eesti edukaimad iduettevõtted
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.