Börs: USA-Kanada lepe pani turud tõusma

Foto: EPA
Mait Kraun • 1. oktoober 2018
Jaga lugu:

USA aktsiaindeksitel jäi rekorditest puudu vaid mõned punktid, sest USA ja Kanada jõudsid NAFTA osas kokkuleppele, vahendab MarketWatch.

Uudised aitasid leevendada kaubanduspingetega seotud kartusi, mis on viimastel kuudel turge aeg-ajalt survestanud.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kallines 0,7 protsenti, 26 651 punktini. Standard & Poor’s 500 lisas 0,4 protsenti ja lõpetas päeva 2924 punktil. Nasdaq Composite langes 0,1 protsenti, 8037 punktini.

Kolmas kvartal oli S&P 500 indeksi jaoks parim alates 2013. aastast – kolme kuuga kallines indeks lausa 7 protsenti. Dow lisas 9 protsenti ja Nasdaq tõusis enam kui 7 protsenti. Nasdaqi indeks on tõusnud juba 7 kvartalit järjest.

„Kaubandus Hiinaga tekitab jätkuvalt ebakindlust, aga üleüldine kaubandusega seotud mure on viimastel kuudel vähenenud, mis on aidanud ka aktsiatel tõusta,“ ütles FTSE Russelli globaalsete turgude uuringute direktor Alec Young. „Arvatakse, et Hiina puhul on ka ruumi turgude sõbraliku lahenduse leidmiseks.“

WTI toornafta kallines täna 3 protsenti ja Brent lisas 2,8 protsenti. Kummagi barrel maksab vastavalt 75,55 ja 85,06 dollarit, tegemist on ligi 4 aasta kõrgeima tasemega. Kulla hind langes 0,2 protsenti, 1193 dollarini untsist.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas