Lauri Teder • 3. oktoober 2018 kell 17:31

Ebay süüdistab Amazoni müüjate näppamises

Foto: EPA

USA e-kaubamaja eBay väitel püüab turuliider Amazon konkurendilt müüjaid üle lüüa, edastades selleks sõnumeid eBay enda sõnumirakenduses, kirjutab Wall Street Journal.

EBay asus asja uurima 10 päeva eest, mil üks platvormi kasutajaist kahtlasest kontaktist teada andis. Firma hinnangul saatsid 50 Amazoni müügiesindajat eBay kaudu kaupa müüvatele inimestele üle 1000 sõnumi, et meelitada neid rivaali keskkonda kolima või senisest enam Amazoni platvormile keskenduma.

EBay väitel püüti konkurendi nime lehe tuvastussüsteemide eest tihti varjata, kirjutades tähtede vahele näiteks muid sümboleid (a-m-a-z-o-n, A.M.Z.N. jne), samuti üritati viia vestlust edasi mõnda muusse sõnumirakendusse või suhelda müüjatega telefoni teel. Amazonile saadetud keelustamiskorralduse kohaselt rikkus ettevõte selle tegevusega California küberkuritegevuse vastast seadust.

EBay aktsia on kolmapäeval kerkinud pisut enam kui 0,7%, sellal kui Amazon.com on kaotanud 0,4% oma väärtusest.

Hetkel kuum