• Jaga lugu:

  Facebooki võib andmelekke eest oodata kopsakas trahv

  Iirimaa Andmekaitse Komisjon (DPC) on alustanud Facebooki andmelekke osas uurimist, mis mõjutas kokku 50 miljoni kasutaja kontosid, vahendab CNBC.

  Teisipäeval teatas andmekaitse valvekoer, et uurib praegu, kas ametliku uurimise alustamine on õigustatud või mitte. Kolmapäeval otsustati sellega alustada.
  „Uurimise käigus vaadatakse, kas Facebook on rikkunud üldiseid andmekaitsega seotud regulatsioone,“ ütles DPC oma avalduses. „Uurime, kas Facebook on kasutanud piisavalt tehnilisi ja organisatsioonilisi meetmeid töödeldavate isikuandmete turvalisuse tagamiseks.“
  Facebook teatas eelmisel nädalal, et on oma teenuses leidnud vea, mis võimaldas häkkeritel ligi pääseda umbes 50 miljoni inimese informatsioonile. Seda peetakse Facebooki ajaloo suurimaks informatsioonilekkeks. Vähem kui 10 protsenti nendest kasutajatest on Euroopa Liidus, selgub DPC andmetest.
  USA tehnoloogiagigandi Euroopa tütarfirma asub Iirimaal ning selle tegevust kontrollib just Iiri Andmekaitse Komisjon. Komisjon otsustab ka võimalike trahvide ka karistuste üle.
  Regulatsioonides on kirjas, et andmekaitse seaduste rikkumise eest võidakse Facebookile määrata trahv, mis ulatub 4 protsendini nende aastasest globaalsest käibest. Ettevõtte müügitulu oli eelmisel aastal 40,65 miljardit dollarit, mis tähendab, et võimalik trahv võib ulatuda 1,63 miljardi dollarini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.