Lauri Teder • 10. oktoober 2018 kell 15:27
Foto: Scanpix / Reuters

Saksa energiakontsern E.On sõlmis priske lepingu Soome iduga

Elektriautode laadimisjaamade tarkvara tootev Soome ettevõte Virta sõlmis priske lepingu Euroopa ühe suurima energeetikafirmaga, kirjutab Helsingin Sanomat.

Kokkulepe on osa hiljuti taastuvenergia tarnimisele pühendunud E.Oni plaanist rajada 2020. aastaks umbes 60 000 uut elektriautode laadimisjaama üle Euroopa. Kolmapäevase teate kohaselt asub seadmetele tarkvara arendama varemgi sakslastega koostööd teinud Virta.

Virta tegevjuhi Jussi Palola hinnangul kasvatab värske tehing idufirma käivet tänavu tervelt 203%. See ei päästa ettevõtet küll veel miinusest (mullu teeniti 1,7 miljoni eurose käibe juures pea sama palju kahjumit), ent seab tolle tegevuse kahtlemata tõusurajale.

Virta on viie aasta eest loodud ettevõte, mis loob ja haldab laadimisvõrkude tööks vajalikke (näiteks hinnastamise, maksmise ja masinate kasutusjuhistega seotud) rakendusi. Firma tegutseb 16 riigis, ent peamised turud on Prantsusmaa, Šveits ja Saksamaa. Virta omanikeringi kuulub 18 Soome energiatootjat - sh Helen, Vantaan Energia ja Lahti Energia.

Hetkel kuum