• Foto: Scanpix / Reuters
  Jaga lugu:

  Saksa energiakontsern E.On sõlmis priske lepingu Soome iduga

  Elektriautode laadimisjaamade tarkvara tootev Soome ettevõte Virta sõlmis priske lepingu Euroopa ühe suurima energeetikafirmaga, kirjutab Helsingin Sanomat.

  Kokkulepe on osa hiljuti taastuvenergia tarnimisele pühendunud E.Oni plaanist rajada 2020. aastaks umbes 60 000 uut elektriautode laadimisjaama üle Euroopa. Kolmapäevase teate kohaselt asub seadmetele tarkvara arendama varemgi sakslastega koostööd teinud Virta.
  Virta tegevjuhi Jussi Palola hinnangul kasvatab värske tehing idufirma käivet tänavu tervelt 203%. See ei päästa ettevõtet küll veel miinusest (mullu teeniti 1,7 miljoni eurose käibe juures pea sama palju kahjumit), ent seab tolle tegevuse kahtlemata tõusurajale.
  Virta on viie aasta eest loodud ettevõte, mis loob ja haldab laadimisvõrkude tööks vajalikke (näiteks hinnastamise, maksmise ja masinate kasutusjuhistega seotud) rakendusi. Firma tegutseb 16 riigis, ent peamised turud on Prantsusmaa, Šveits ja Saksamaa. Virta omanikeringi kuulub 18 Soome energiatootjat - sh Helen, Vantaan Energia ja Lahti Energia.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Ekspress Grupp kutsub aktsionäre kinnitama optsiooniprogrammi
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.