Mait Kraun • 11. oktoober 2018 kell 18:29
Bayer.  Foto: EPA

Bayeri aktsia hakkas tõusma

Põllumajandusfirma Bayer AG aktsia hakkas tõusma, sest ettevõte võitis tähtsa kohtuvaidluse, vahendab MarketWatch.

Saksamaa kemikaali- ja ravimifirma aktsia kallines täna 3,1 protsenti, 77,32 euroni. Alates augustist on Bayeri aktsia kõvasti kukkunud, sest California kohus otsustas, et Monsanto peab maksma Roundup umbrohu tõrje kantserogeense toime tõttu 289 miljonit eurot trahvi. Monsanto on praegu Bayeri omanduses.

Täna said investorid aga kergenduse osaliseks, sest California vandekohtunik Suzanne Ramos Bolanos otsustas, et hagejale Dewayne Johnsonile määratud 250 miljoni dollari suuruse hüvitise üle tuleb uus kohtuvaidlus. Varasem otsus hirmutas investoreid ning kardeti, et ettevõttel tuleb veel kohtuasju, mis lõppevad hüvitiste maksmisega, mille maht võib ulatuda miljardite dollariteni.

Kohtunik Bolanos kirjutas, et Johnsoni advokaadid ei esindanud „Monsanto rõhumise kohta piisavalt selgeid tõendeid“ ning investorid võtsid seda kui Bayeri võitu.

Hetkel kuum