Mait Kraun • 19. oktoober 2018
Jaga lugu:
Mänguasjapood Hongkongis.  Foto: EPA

Hiina majanduskasvu tempo 9 aasta viletsaim

Hiina majanduskasv aeglustus madalaima tasemeni alates 2009. aastast, sest riigi kaubandussõda USAga on kasvu survestama hakanud, vahendab CNBC.

Maailma suuruselt teine majandus kasvas kolmandas kvartalis aastases võrdluses 6,5 protsenti. Reutersi küsitletud analüütikud ootasid 6,6protsendilist kasvu. Eelmises kvartalis kasvas Hiina majandus 6,7 protsenti.

Vaatamata sellele, et ökonomistide ootusi ei suudetud täita, hakkas Hiina aktsiaturg kauplemipäeva lõpus taastuma. Shanghai Composite kallines umbes 0,4 protsenti ja Shenzhen Composite lisas 0,3 protsenti.

Eelmise kvartaliga võrreldes kasvas Hiina majandus 1,6 protsenti, selgub kohaliku statistikaameti andmetest.

UBS Global Wealth Managementi investeeringute juht Kelvin Tay ütles, et Hiina majanduse aeglustumine ei ole üllatav. „Hiina ei saa iga kvartal 6,6–6,7 protsenti kasvada, sest praegu vähendavad nad laenuvõimendust ning USAga köeb ka kaubandustüli,“ ütles ta.

Jaga lugu:
Hetkel kuum