Rait Kondor • 19. oktoober 2018 kell 19:33

PayPali aktsia näitab viimase kahe aasta suurimat päevast tõusu

PayPali aktsia kerkis täna üle 9%.  Foto: Foto: Reuters/Scanpix

Maksete vahendaja PayPali aktsia tõuseb täna 9%, peale seda, kui firma teatas, et kolmandas kvartalis lisati oodatust rohkem uusi kasutajaid ning maksete vahendamine kasvas hüppeliselt, vahendab Reuters.

PayPali puhaskasum kerkis kolmandas kvartalis 436 miljoni dollarini ehk 0,36 dollarini aktsia kohta, võrreldes aasta taguse 380 miljoni dollariga ehk 0,31 dollariga aktsia kohta. Müügikäive kasvas 3,24 miljardilt dollarilt 3,68 miljardi dollarini.

Eriliselt edukas oli inimeselt inimesele makseid vahendav Venmo keskkond, mis vahendas kolmandas kvartalis 17 miljardi dollari eest makseid, näidates sellega 78% suurust tõusu eelmise aasta sama ajaga võrreldes.

Analüütikud näevad PayPali jaoks just Venmost suurt kasvumootorit, sest see rakendus on eriti populaarne noorte seas ning sellel on võimalus tegeleda ka muuga, kui ainult rahaülekannete vahendamine ning müügikohtadele teenuste pakkumine.

Investoritele meeldivad ka viimase kuu jooksul teada antud kokkulepetest teiste firmadega. Nii on PayPal sõlminud koostöökokkulepped AmericanExpressi, Walmarti ja Chevroniga.

Maksete töötlemisega tegelevad ettevõtted on ühe suuremat tugipinda leidnud ka e-kaubanduse suurenemisest. Nii on Square ja PayPal oma makselahendustega saavutanud tugeva turuosa väikeste ja keskmise suurusega kaubandusettevõtete seas, pakkudes konkurentsivõimelisi hindu ja lojaalsusboonuseid.

Enne tänast oli Square’i aktsia käesoleval aastal tõusnud 116%, samal ajal kui PayPali aktsia tõus oli jäänud vaid 5% juurde. Täna on PayPali aktsia tõusnud 9,2% 84,64 ollarini.

Hetkel kuum