Äripäev • 31. oktoober 2018 kell 12:46
Samsungi pood Lõuna-Koreas Soulis. Riigi suurim ja tuntuim tehnoloogiafirma teatas tugevatest majandustulemustest.  Foto: EPA

Samsungi kasum rallis viiendiku

Samsung teatas, et kasvatas kolmandas kvartalis kasumit veidi enam kui viiendiku jagu, samas mobiiliäri näitas oodatust kesisemat resultaati.

Samsungi kolmanda kvartali kasum jäi 17,57 triljoni vonni juurde ehk oli umbes 15,5 miljardit dollarit. See oli kooskõlas analüütikute ootustega. Võrreldes eelmise aastaga suurenes kasum 21%.

Konsolideeritud käibenumbriteks kujunes 65,46 triljonit vonni, tõustes aastaga 5,5%.

Lõuna-Korea tehnoloogiagigandi sõnul aitasid majandustulemusi upitada tugevad müüginumbrid ja mälude suurenenud tootmine. Teise müügiedendajana tõi Samsung välja, et ettevõtte klientide nõudlus OLED-ekraanide järele on kasvanud.

Kuigi üldised kasuminäitajad olid Samsungil head, kukkus mobiiliäri kasum hoolimata sellest, et Galaxy lipulaevad on hästi müünud. Ettevõte tõi välja, et varasemaga võrreldes on kasvanud turunduskulud, mis võivad mõjutada lõplikke tulemusi isegi siis, kui nutitelefone tegelikult rohkem ostetakse.

Neljandaks kvartaliks Samsung tulemuste rallit ei luba, tõsi, seda suuresti lähtuvalt hooajalisest nõudlusest. Pooljuhtide nõudlus on hooajast tulenevalt nõrk, kiibiäri peaks neljandas kvartalis samuti hoo maha võtma. OLED-ekraanide nõudlusele ennustab Samsung seevastu aga edu ning jätkuvalt tugevat nõudlust.

Samsungi aktsia reageeris tulemustele väikse, 0,12% tõusuga, edenedes 42 400 vonnile.

Hetkel kuum