• Danske Eesti filiaali rahapesuskandaal on pangale mõjunud raskelt. Kolmandas kvartalis kukkus panga kasum aastases võrdluses 42%.Foto: Andras Kralla
  Jaga lugu:

  Danske kasum kukkus valusalt

  Skandaalidest räsitud Danske Banki maksueelne kasum kukkus kolmandas kvartalis 42%, 3,59 miljardi Taani kroonini ehk 481 miljoni euroni.

  Analüütikud ootasid 3,72 miljardi krooni suurust kasumit. Rahapesuskandaali sattunud pank teatas, et tulemust mõjutas osaliselt 1,5 miljardi krooni suurune annetus, mille pank andis rahapesu tõkestamisega tegelevatele ühingutele.
  Pank teatas, et aasta üheksa esimese kuu kasum oli 11,6 miljardit Taani krooni, jäädes veidi alla analüütikute oodatud 11,69 miljardile. Pank prognoosib selle aasta kogukasumit vahemikku 16–17 miljardit krooni.
  Üheksa kuu sissetulek intressidelt jäi 17,7 miljardi juurde, analüütikud ootasid veidi paremat tulemust. Kauplemistegevuselt laekunud sissetulekud jäid 3,7 miljardi juurde, ületades analüütikute pakutud tulemust, mis jäi 3,57 miljardi juurde. Laenukahjusid sai pank jaanuarist septembrini 607 miljonit Taani krooni, kusjuures analüütikud olid oodanud resultaati 726 miljoni juurde.
  Danske teatas, et aasta esimese üheksa kuu kokkuvõttes kulgesid tulemused oodatud suunas. Laenude võtmine on endiselt aktiivne nii era- kui ka äriklientide seas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Börs: USA aktsiad lõpetasid korraliku langusega
Wall Streeti suurimad indeksid lõpetasid teisipäeva miinuses, nafta hind hüppas aga enam kui 2protsendi võrra. Investorite fookuses on kolmapäeval lõppev Föderaalreservi kohtumine ning geopoliitilised pinged, vahendab Reuters.
Wall Streeti suurimad indeksid lõpetasid teisipäeva miinuses, nafta hind hüppas aga enam kui 2protsendi võrra. Investorite fookuses on kolmapäeval lõppev Föderaalreservi kohtumine ning geopoliitilised pinged, vahendab Reuters.
Eestlased ostlevad aina julgemalt e-poodides
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.