Äripäev • 1 november 2018
Danske Eesti filiaali rahapesuskandaal on pangale mõjunud raskelt. Kolmandas kvartalis kukkus panga kasum aastases võrdluses 42%.  Foto: Andras Kralla

Danske kasum kukkus valusalt

Skandaalidest räsitud Danske Banki maksueelne kasum kukkus kolmandas kvartalis 42%, 3,59 miljardi Taani kroonini ehk 481 miljoni euroni.

Analüütikud ootasid 3,72 miljardi krooni suurust kasumit. Rahapesuskandaali sattunud pank teatas, et tulemust mõjutas osaliselt 1,5 miljardi krooni suurune annetus, mille pank andis rahapesu tõkestamisega tegelevatele ühingutele.

Pank teatas, et aasta üheksa esimese kuu kasum oli 11,6 miljardit Taani krooni, jäädes veidi alla analüütikute oodatud 11,69 miljardile. Pank prognoosib selle aasta kogukasumit vahemikku 16–17 miljardit krooni.

Üheksa kuu sissetulek intressidelt jäi 17,7 miljardi juurde, analüütikud ootasid veidi paremat tulemust. Kauplemistegevuselt laekunud sissetulekud jäid 3,7 miljardi juurde, ületades analüütikute pakutud tulemust, mis jäi 3,57 miljardi juurde. Laenukahjusid sai pank jaanuarist septembrini 607 miljonit Taani krooni, kusjuures analüütikud olid oodanud resultaati 726 miljoni juurde.

Danske teatas, et aasta esimese üheksa kuu kokkuvõttes kulgesid tulemused oodatud suunas. Laenude võtmine on endiselt aktiivne nii era- kui ka äriklientide seas.

Danskega rahapesuga seotud lugusid saad lugeda siit.

Hetkel kuum