• Jaga lugu:

  Nafta hind langes seitsmendat kauplemispäeva järjest

  USA välisminister Mike Pompeo pressikonverentsil. EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDSFoto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

  Nafta hind jätkas teisipäeval langemist, kui esmaspäeval Iraani vastu kehtima hakanud USA-poolsed sanktsioonid osutusid oodatust leebemaks ning USA tõstis oma järgmise aasta naftatoodangu prognoosi, vahendab CNBC.

  Esmaspäeval teatas USA valitsus sanktsioonidest Iraani energiatööstuse, panganduse ja laevanduse suhtes. Kui sanktsioonide kohaselt keelab USA välisriikidel Iraani nafta ostmise, siis erandina on see vähemalt ajutiselt lubatud kaheksal riigil, sh Hiinal ja Indial, kes on Iraani nafta suurimad importöörid. Samuti võivad Iraani naftat importida Jaapan, Lõuna-Korea, Taiwan, Itaalia, Kreeka ja Türgi.
  Jaapan ja Lõuna-Korea on samas juba oma ostud Iraanist peatanud ning USA välisministri Mike Pompeo sõnul jätkavad seda poliitikat vähemalt senikaua kuni sanktsioonid on jõus.
  Kuigi Hiina impordimahud on mitme allika sõnul limiteeritud 360 000 barrelini päevas, pälvis nendele riikidele erandi lubamine investorite tähelepanu.
  Nii langes USA WTI naftasegu täna 1,4% 62,21 dollarini barrelist, jõudes kauplemispäeva keskel ka 61,31 dollari peale, mis tähendas üle 20%-list langust eelmise kuu ja viimase nelja aasta tipu, 76,90 dollari tasemelt.
  Rahvusvaheline Brenti toornaftasegu hind langes täna 1,7% 71,90 dollarini barrelist. Päeva keskel jõudis hind 71,18 dollarini, mis oli 18% allpool eelmise kuu 86,74-dollarilist tipptaset.
  Lisaks leebematele Iraani sanktsioonidele vedas nafta hind allapoole tänane USA energia infoameti (EIA) prognoos USA naftatoodangust järgmisel aastal. Kui eelmisel kuul oodati järgmise aasta naftatoodanguks veel 11,5 miljonit barrelit päevas, siis nüüd tõsteti prognoosi 12,1 miljoni barrelini päevas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.