Mait Kraun • 9. november 2018 kell 14:37
Eilne Föderaalreservi otsus mõjus kullale kehvasti.  Foto: Reuters/Scanpix

Kulla hind kukkus tublisti

Väärismetallide hinnad hakkasid reedel kiiresti kukkuma, sest dollar tugevneb ning Ameerika Ühendriikide Föderaalreserv plaanib intresside tõstmisega jätkata, vahendab MarketWatch.

Samas aktsiaindeksite futuurid viitavad täna turgude langusele, mis võiks investorite janu turvalisemate varade järele jälle suurendada. Nafta on jõudnud karuturule ja ka see survestab märkimisväärselt aktsiaturge.

Detsembrikuu kullafutuuri hind on täna langenud 0,95 protsenti, 1212 dollarini untsist. Sama kuu hõbeda futuur on odavnenud 1,2 protsenti, 14,30 dollarini untsist.

Viimasest viiest päevast on kuld odavnenud neljal. Föderaalreserv teatas neljapäeva õhtul, et keskpank plaanib jätkuvalt selle aasta lõpus intresse tõsta, mis pani dollari kallinema. Tugevam dollar mõjub kullale aga kehvasti.

"Me oleme kullaga ettevaatlikud, sest intressimäärade kasvutrend, nii nominaalsete kui ka reaalsete puhul, ja tugevam USA dollar on kullale 2019. aastal korralik vastutuul," ütles U.S. Banki strateeg Rob Haworth.

Hetkel kuum