Äripäev • 12. november 2018 kell 4:21
PRFoodsi käive vähenes oktoobris mullusega võrreldes ligi viiendiku võrra.  Foto: Andras Kralla

PRFoods: ootasimegi käibe kahanemist

PRFoodsi oktoobri auditeerimata konsolideeritud käive kahanes võrrelduna mullusega 18,5%, 6,9 miljoni euroni. Müügitulu vähenemine oli ootuspärane, teatas ettevõte pühapäeva hilisõhtul.

Börsifirma teatel oli käibe vähenemine prognoositav, kuna PRFoods vähendas väikese marginaalsusega Norra lõhe vahenduskaubandust teistele kalatöötlejatele ning keskendus oma toodete, sealhulgas värske kala otsemüügile klientidele.

Kõige rohkem kahanes käive oktoobris kala ja kalafilee tootegrupis (–1,0 miljonit eurot ehk –23,8% võrdluses eelmise aastaga). Käive kahanes ka kuum- ja külmsuitsutatud toodete grupis (–0,4 miljonit eurot ehk –10,9%) ning muude kalatoodete grupis (–0,1 miljonit eurot ehk –12,8%).

Oktoobri käivet mõjutas ka börsifirma enda kasvatatud kala hilisem kasutuselevõtt oma kalafarmidest, mida sel aastal alustati soodsama ilma tõttu alles novembris. Ettevõte selgitas, et pikem kasvatusperiood annab ka parema juurdekasvu.

Oktoobri lõpus alustas PRFoods oma Suurbritannia tehasest ka eksporti Hiina ning sai juurde kliente ka Euroopa Liidust ja Šveitsist. "Eeldame kasumlikkuse olulist paranemist Eestis ja Suurbritannias. Kasumlikkus väheneb Trio Tradingul (ühineb Heimon Kala Oy-ga) seoses vahendusmüügi mahtude vähenemisega, kuid selle kompenseerib teiste üksuste parem kasumlikkus," selgitas ettevõte.

Tänavuse kolmanda kvartali vahearuande avalikustab PRFoods 30. novembril. Ettevõtte teatel on kalendriaasta viimane kvartal traditsionaalselt kõige olulisem nii käibelt kui ka kasumilt. "Oleme optimistlikud kvartali väljavaadetes," teatas börsifirma.

Oktoobris olid PRFoodsi suuremad sihtturud Soome (käive 4,8 miljonit eurot), Suurbritannia (1,0 miljonit eurot) ja Eesti (0,7 miljonit eurot).

PRFoodsi aktsia hind on Tallinna börsil alates aasta algusest langenud 4,84% ja lõpetas reedel kauplemispäeva 0,57 eurol.

Hetkel kuum