Rait Kondor • 13. november 2018 kell 16:58

USA aktsiaturg alustas päeva tõusuga

Kauplejad new Yorgi börsil.  Foto: Scanpix/REUTERS/Brendan McDermid

USA aktsiad alustavad päeva tõusuga, kui tehnoloogiaaktsiates toimub põrge peale eilset suurt allamüüki, vahendab Reuters. Aktsiatel aitab tõusta arengud USA-Hiina kaubandusläbirääkimiste vallas, kuigi Apple'i aktsia kärbib aktsiaindeksi tõusu.

S&P tehnoloogiasektori indeks on kaks ja pool tundi peale turu avanemist 1,2% plussis ning tänane tõus on järgnenud kolmele languspäevale. Samal ajal on Apple'i aktsia on vaid 0,2% plussis, nii et aktsia suundub peale kolme languspäeva tõusupäeva suunas.

Aktsiaid aitas tõusule uudis, et Hiina peakaubandusläbirääkija valmistub USA visiidiks, enne kui Hiina ja USA riigipead kohtuvad.

"Näib, et surve kaubanduse osas on veidi leevenenud," ütles Reutersile USA-s asuva New Vines Capitali juhataja Andre Bakhos. "Siiski hoiab turg veel kaitseseisundit kuni kaubanduse osas on nähtavus parananenud."

Hiina president Xi Jinping ja USA president Donald Trump plaanivad kohtuda G20 kohtumise raames, mis peetakse novembri lõpus Argentiinas.

Eile langes Apple'i aktsia 5%, kui mitmed iPhone'i osade tarnijad teatasid käibeprognooside kärpimisest, viidates sellele, et iPhone'ide müük võib nõrgeneda. Täna kärpis selle peale Goldman Sachs Apple'i kasumiprognoosi ning üks iPhone'i osade tarnijatest Foxconn teatas oodatust nõrgemast kvartalikasumist.

11 S&P 500 sektorist onüheksa sektorit plussis, langejateks on energiasektori indeks ning kommunaalteenuste ettevõtete indeks. Energiasektor langeb nafta hinna 2%-lise languse tõttu.

Advance Auto Partsi aktsia on 9,5% plussis, kui firma tõstis oma käesoleva aasta käibeprognoosi ning teatas oodatust parematest kolmanda kvartali majandustulemustest.

Lihatöötleja Tyson Foodsi aktsia on 5,6% miinuses, kui firma lõppenud majandusaasta neljanda kvartali müügikäive jäi analüütikute ootustele alla, kuna kanaliha nõudlus oli oodatust väiksem.

Hetkel kuum