• Mitmed Suurbritannia valitsuse liikmed pole uue Brexiti plaaniga päri.Foto: EPA
  Jaga lugu:

  Brexiti ministri lahkumine pani naela järsult kukkuma

  Briti nael on täna järsult langenud, sest mitu Suurbritannia valitsuse liiget otsustas ameti maha panna, vahendab MarketWatch.

  Nael on täna dollari suhtes odavnenud 1,3 protsenti, 1,2819 dollarile. Vahepeal kauples nael ka 1,275 dollari juures. Viimastel päevadel on naela kurss olnud väga volatiilne – peaminister Theresa May teatas kolmapäeval, et on valitsuselt saanud heakskiidu oma Brexiti plaanile.
  Euro tõusis naela suhtes 1,4 protsenti ning euro eest tuleb välja käia 0,882 naela.
  Brexiti-minister Dominic Raab ja pensioniminister Esther McVey teatasid pärast esialgse Brexiti leppe sõlmimist, et nad panevad ameti maha. See tekitas Briti finantsturgudel palju volatiilsust ning tekitas küsimusi, kas May suudab võimul püsida.
  Neljapäeval esitles May Briti parlamendi ees oma Brexiti plaani, millele paljud saadikud vastasid naeruga.
  Valuutastrateegid ja turuosalised ütlesid, et Brexiti-ministri lahkumine on May jaoks väga suur tagasilöök.
  „Me arvame, et Dominic Raabi lahkumine on väga halb uudis. Esther McVey lahkumine pole nii tähtis, aga ka see mõjutab. Meile tekitab muret see, et mitu ministrit võib praegu sama kaaluda,“ ütles investeerimisfirma Nomura valuutastrateeg Jordan Rochester.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
USAst oodatakse signaali intressimäära tõusuks
USA Föderaalreservilt oodatakse kolmapäeval signaali, et nad on valmis tõstma intressimäära juba märtsikuus, kui toimub järgmine kohtumine. See aga võib negatiivselt mõjutada Aasia turgude taastumist.
USA Föderaalreservilt oodatakse kolmapäeval signaali, et nad on valmis tõstma intressimäära juba märtsikuus, kui toimub järgmine kohtumine. See aga võib negatiivselt mõjutada Aasia turgude taastumist.
President noppis majandusnõuniku keskpangast
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
SEB: rammus hinnatõus hammustab Eesti majanduskasvu väiksemaks
Koroonaviirus ei ole enam Eesti majanduse suurim probleem, sest hinnatõus jõuab kahekohaliste numbriteni, kirjutab SEB oma ülevaates ja alandab Eesti majanduse kasvuootust.
Koroonaviirus ei ole enam Eesti majanduse suurim probleem, sest hinnatõus jõuab kahekohaliste numbriteni, kirjutab SEB oma ülevaates ja alandab Eesti majanduse kasvuootust.