Mait Kraun • 15 november 2018
Mitmed Suurbritannia valitsuse liikmed pole uue Brexiti plaaniga päri.  Foto: EPA

Brexiti ministri lahkumine pani naela järsult kukkuma

Briti nael on täna järsult langenud, sest mitu Suurbritannia valitsuse liiget otsustas ameti maha panna, vahendab MarketWatch.

Nael on täna dollari suhtes odavnenud 1,3 protsenti, 1,2819 dollarile. Vahepeal kauples nael ka 1,275 dollari juures. Viimastel päevadel on naela kurss olnud väga volatiilne – peaminister Theresa May teatas kolmapäeval, et on valitsuselt saanud heakskiidu oma Brexiti plaanile.

Euro tõusis naela suhtes 1,4 protsenti ning euro eest tuleb välja käia 0,882 naela.

Brexiti-minister Dominic Raab ja pensioniminister Esther McVey teatasid pärast esialgse Brexiti leppe sõlmimist, et nad panevad ameti maha. See tekitas Briti finantsturgudel palju volatiilsust ning tekitas küsimusi, kas May suudab võimul püsida.

Neljapäeval esitles May Briti parlamendi ees oma Brexiti plaani, millele paljud saadikud vastasid naeruga.

Valuutastrateegid ja turuosalised ütlesid, et Brexiti-ministri lahkumine on May jaoks väga suur tagasilöök.

„Me arvame, et Dominic Raabi lahkumine on väga halb uudis. Esther McVey lahkumine pole nii tähtis, aga ka see mõjutab. Meile tekitab muret see, et mitu ministrit võib praegu sama kaaluda,“ ütles investeerimisfirma Nomura valuutastrateeg Jordan Rochester.

Hetkel kuum