Hiigeltootlus Tallinna börsilt

Mark Kantšukov Targa raha konverentsil  Foto: Liis Treimann
Indrek Mäe • 17. november 2018 kell 13:28
Börsiuudised
Ainult tellijale

Esimesene ettevõte, mis enda väärtpabereid Tallinnas avalikult pakkus (IPO), oli Tartu Ülikooli rahandusteadlase Mark Kantšukovi kinnitusel Tallinna Kaubamaja – IPOs osalejad, kes on ettevõttele truud tänaseni, on sellelt teeninud hiigeltootlust.

„Eesti esimese IPO tegi Tallinna Kaubamaja 1994. aastal, mil Tallinna börsi veel ei olnud,“ rääkis Kantšukov konverentsil Tark Raha. „Avalik esmapakkumine võrdsustatakse tihti ettevõtte börsileminekuna, kuid on näiteid, kus ettevõte korraldab oma osakute avaliku pakkumise, aga sellele ei järgne börsileminekut, või ettevõte vib minna börsile ka ilma aktsiaid pakkumata,“ selgitas Kantšukov, kuidas see oli võimalik enne Tallinna börsi loomist.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum