• Jaga lugu:

  Goldman Sachs prognoosib aktsiatele nõrka 2019. aastat

  Goldman Sachsi analüütikud prognoosivad 2019. aastaks aktsiatele 5% juurde jäävat absoluutootlust.Foto: David Gray

  Goldman Sachsi investeerimisstrateegid tõid esmaspäeval avaldatud raportis välja, et prognoosivad 2019. aastaks nõrka aastat aktsiaturgudele, soovitades senisest suuremat osakaalu oma varadest rahas hoida, vahendab Marketwatch.

  „Prognoosime, et 2019. aasta toob S&P 500 indeksile mõõduka ühekohalise arvuga mõõdetava absoluuttootluse. Riskiga kohandatud tootlus on alla poole pikaajalisest keskmisest. Raha esindab esimest korda mitme aasta jooksul aktsiatega võrreldes konkurentsivõimelist varaklassi,“ kirjutasid Goldman Sachsi analüütikud eesotsas David Kostiniga 19. novembril.
  Marketwatchi autor toob välja, et sellega kajastavad Goldman Sachsi analüütikud tavapärast mantrat turu nõrkust ootavate analüütikute seas: 2019. aastal toimub majanduskasvu ja ettevõtete kasumikasvu aeglustumine, sest 2018. aasta tõi meile suurepärase SKT kasvu ning ettevõtete kasumeid innustas tagant Trumpi valitsuse poolt ellu viidud ettevõtete maksukärped ning muud ettevõtetele soodsad poliitikad.
  Seetõttu näeb Goldman Sachsi analüüsimeeskond, et sularaha võiks olla järgmisel aastal aktsiatest parem variant, kui kohandada ootused riskidega.
  Goldman Sachs prognoosib, et USA Föderaalreserv tõstab intressimäärasid järgmisel aastal neljal korral, viiest järgmise aasta lõpuks baasintressimäära vahemiku 3,25—3,5% peale, praeguse 2—2,25% pealt. Sellelt baasilt prognoositakse, et 10-aastase USA valitsuse võlakirja intressimäär jõuab 2019. aasta teises pooles 3,5% tasemele, mis viib ka lühiajaliste võlakirjade ja rahaturufondide intressimäärad ülespoole. Praegu on USA valitsuse 10-aastase võlakirja intressimäär 3,05%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Ülekaalukalt poolt: Soome hääletas NATOga liitumist
Soome Eduskunta hääletas täna NATO liikmeks saamise küsimust, otsus tehti häältega 188–8 NATO poolt.
Soome Eduskunta hääletas täna NATO liikmeks saamise küsimust, otsus tehti häältega 188–8 NATO poolt.
Ühe esimese Lääne brändina Venemaal alustanud McDonald’s lahkub
Pärast laiaulatuslikku sõjalist sissetungi Ukrainasse pani McDonald's oma Venemaa tegevuse pausile, kuid otsustas nüüd sealselt turult lahkuda ja oma ärid mõnele kohalikule ettevõtjale maha müüa.
Pärast laiaulatuslikku sõjalist sissetungi Ukrainasse pani McDonald's oma Venemaa tegevuse pausile, kuid otsustas nüüd sealselt turult lahkuda ja oma ärid mõnele kohalikule ettevõtjale maha müüa.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.