Rait Kondor • 20. november 2018 kell 20:02

Goldman Sachs prognoosib aktsiatele nõrka 2019. aastat

Goldman Sachsi analüütikud prognoosivad 2019. aastaks aktsiatele 5% juurde jäävat absoluutootlust.  Foto: David Gray

Goldman Sachsi investeerimisstrateegid tõid esmaspäeval avaldatud raportis välja, et prognoosivad 2019. aastaks nõrka aastat aktsiaturgudele, soovitades senisest suuremat osakaalu oma varadest rahas hoida, vahendab Marketwatch.

„Prognoosime, et 2019. aasta toob S&P 500 indeksile mõõduka ühekohalise arvuga mõõdetava absoluuttootluse. Riskiga kohandatud tootlus on alla poole pikaajalisest keskmisest. Raha esindab esimest korda mitme aasta jooksul aktsiatega võrreldes konkurentsivõimelist varaklassi,“ kirjutasid Goldman Sachsi analüütikud eesotsas David Kostiniga 19. novembril.

Marketwatchi autor toob välja, et sellega kajastavad Goldman Sachsi analüütikud tavapärast mantrat turu nõrkust ootavate analüütikute seas: 2019. aastal toimub majanduskasvu ja ettevõtete kasumikasvu aeglustumine, sest 2018. aasta tõi meile suurepärase SKT kasvu ning ettevõtete kasumeid innustas tagant Trumpi valitsuse poolt ellu viidud ettevõtete maksukärped ning muud ettevõtetele soodsad poliitikad.

Seetõttu näeb Goldman Sachsi analüüsimeeskond, et sularaha võiks olla järgmisel aastal aktsiatest parem variant, kui kohandada ootused riskidega.

Goldman Sachs prognoosib, et USA Föderaalreserv tõstab intressimäärasid järgmisel aastal neljal korral, viiest järgmise aasta lõpuks baasintressimäära vahemiku 3,25—3,5% peale, praeguse 2—2,25% pealt. Sellelt baasilt prognoositakse, et 10-aastase USA valitsuse võlakirja intressimäär jõuab 2019. aasta teises pooles 3,5% tasemele, mis viib ka lühiajaliste võlakirjade ja rahaturufondide intressimäärad ülespoole. Praegu on USA valitsuse 10-aastase võlakirja intressimäär 3,05%.

Hetkel kuum