Mait Kraun • 21. november 2018 kell 11:16
Euroopa aktsiaturud on täna trotsinud USAs toimunud eilset langust.  Foto: EPA

Euroopa turud tõusevad

Euroopa aktsiaturud on täna tõusnud, kuigi USA turud kukkusid eile tublisti, vahendab Bloomberg.

Stoxx Europe 600 indeksi tõusu juhtisid pangandussektori ja telekomi aktsiad. Eile kukkus USA Standard & Poor’s 500 indeks 1,8 protsenti, täna viitavad futuuriturud aga kallinemisele. Aasias on aktsiatel kehvemini läinud, sest Apple’i aktsia odavnemine mõjutas ka tarnijate käekäiku.

Stoxx Europe 600 indeks on täna kallinenud 0,6 protsenti, 352,6 punktini. S&P 500 indeksi futuurid on tõusnud samuti 0,6 protsenti. MSCI arenevate turgude indeks lisas 0,1 protsenti.

Investorid on jätkuvalt küllaltki tundlikud, sest viimasel ajal on turud tublisti langenud. Volatiilsust tekitavad USA presidendi Donald Trumpi kaubandussõda ja ka see, et Trump survestab Föderaalreservi intresse langetama.

Stoxx Europe 600 indeks (punktides).  Foto: Reuters

Euroopas on veidi paremini läinud. Loodetakse, et Itaalia jõuab eelarve teemal Euroopa Komisjoniga kokkuleppele. Just Itaalia võla- ja eelarveprobleem on viimasel ajal regiooni aktsiaid survestanud. Tänavu on aktsiaturud olnud langustrendis ning loodetakse, et nüüd toimub pööre.

„Meie hinnangul on aktsiad ülemüüdud ning tegemist on pullituru (tõusev turg) korrektsiooniga. Hinnatasemed on muutunud atraktiivsemaks,“ ütles UBS Global Wealth Managementi varade allokatsiooni juht Jason Draho. „Me oleme globaalsete aktsiate suhtes positiivselt meelestatud, sest turud on juba kaubanduspinged ja kasvuprobleemid suuresti hindadesse arvestanud.“

Hetkel kuum