• Jaga lugu:

  USA aktsiaturg alustas musta reedet allahindlusega

  Maakler New Yorgi aktsiabörsil.Foto: Reuters/Scanpix

  Ameerika Ühendriikide aktsiaturud reedel kauplemispäeva alguses langesid, kui turgudel valitseb jätkuvalt langusmeeleolu seoses maailma majandusaktiivsuse vähenemise, USA-Hiina pingete jätkumise ja nafta hinna järsu languse tõttu.

  Tund aega pärast turu avanemist oli Standard & Poor's 500 indeks 0,56% miinuses, Nasdaqi indeks oli langenud 0,1% ning Dow Jonesi tööstuskeskmine indeks oli 0,65% miinuses. Sellega jätkasid aktsiaturud selle nädala üldist langusmeeleolu – esmaspäevast kolmapäevani kestnud aktsiahindade langus oli halvim tänupüha-aegne näitaja alates 2011. aastast.
  Nafta hind jätkas samuti järsku langust, kui Ühendriikide West Texas Intermediate'i naftasegu odavnes 6,9%, 50,84 dollarini barrelist. Euroopas rohkem kasutust leidev Brenti toornaftasegu hind langes 6,0%, 58,86 dollarini barrelist. Londonis kaubeldav Brenti naftasegu jõudis viimase 12 kuu madalaima hinnani.
  Nafta hinna kujunemisel on peamine murekoht tootmise võimalik üleküllus, mis on väljendunud Ameerika Ühendriikide naftavarude oodatust suurema kasvuga. Lisaks ütles Saudi Araabia naftaminister neljapäeval, et Saudi Araabia naftatoodang suurenes ka novembris. Varasemalt oli Saudi Araabia teavitanud oktoobris toimunud tootmismahtude kasvust. Lisaks põhjustab praegust nafta hinna langust see, et novembris kehtima hakanud Iraani-vastased sanktsioonid tulid oodatust leebemad.
  Niinimetatud musta reede ehk tänupüha-järgse päeva aktiivne ostlemine pole jaekaubanduskettide aktsiatele eriti mõjunud – Targeti aktsia on langenud 2,2%, Macy’se aktsia on kukkund 1,1%, Amazoni aktsia on kolmapäevase kauplemispäeva tasemel ja vaid Walmarti aktsia on 0,6% tõusnud.
  Järgmisel nädalal on oluline sündmus Ühendriikide presidendi Donald Trumpi ja Hiina presidendi Xi Jinpingi kokkusaamine G20 kohtumisel Buenos Aireses Argentinas. Kuigi sellest kohtumisest ei oodata lahendust kaubandussõjale, oodatakse sealt teatud positiivset sõnumit, mis võiks turge veidi rahustada.
  Täna on Ameerika Ühendriikide aktsiaturg seoses tänupüha-järgse päevaga tavapärasest kolm tundi vähem avatud ehk aktsiaturg suletakse Eesti aja järgi kell 21.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.