• Pallaadiumi hind on viimasel ajal kiiresti tõusnud.Foto: Shutterstock
  Jaga lugu:

  Pallaadiumi hind jõudis uue rekordini

  Pallaadiumi hind jõudis selle nädala teisipäeval uue kõigi aegade rekordini ning hinnavahe kullaga on 16 aasta väikseim, vahendab MarketWatch.

  Teisipäeval tuli ühe kullauntsi eest maksta vaid 66,4 dollarit enam kui sama koguse pallaadiumi eest. Viimati oli hinnavahe nii väike 2002. aasta 3. detsembril, selgub Dow Jones Market Data andmetest.
  “Lühiajalises perspektiivis on pallaadiumi nõudluse ja pakkumise dünaamika soosivam kui kullal. See tähendab, et selle hind võib kullast mööduda,” ütlesid väärismetallide konsultatsioonifirma Metals Focuse analüütikud teisipäeval avaldatud kirjas.
  “Kusjuures pallaadiumi nõudluse ja pakkumise dünaamika on kõigi väärismetallide seas tugevaim, vaatamata sellele, et kaevanduste tootmine püsib rekordkõrgel tasemel,” kirjutasid nad. “Prognoositakse, et pallaadiumi 2018. aasta pakkumine saab olema 9,7 miljonit untsi, mis on selle kümnendi teine tulemus.”
  Globaalse autotööstuse nõudlus pallaadiumi järele võib 2018. aastal jõuda 8,5 miljoni untsini, vaatamata sellele, et Hiina ja USA automüük on viimasel ajal nõrgenenud, ütlesid analüütikud. Metalli kasutatakse autode katalüüsneutralisaatorites, mis aitavad auto emissioone vähendada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Ekspress Grupp kutsub aktsionäre kinnitama optsiooniprogrammi
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.