Mait Kraun • 6. detsember 2018 kell 14:28

Tallinna börsil langus tagasihoidlik

Euroopa ja globaalseid turge tabanud müügilaine pani ka Tallinna börsi kukkuma. Tõsi, võrreldes Saksamaa, Ameerika Ühendriikide ja Prantsusmaaga on langus siiski tagasihoidlik.

Nasdaq Tallinna kontor Tartu maanteel.  Foto: Andras Kralla

OMX Tallinn börsiindeks langes täna 1,03 protsenti, 1195,05 punktini. Riia börs on kukkunud vaid 0,05 protsenti ja Vilniuses on aktsiad hoopis 0,11 protsendiga plussis.

Euroopa suurimad turud langesid üle 2 protsendi, Aasias kukkusid turud ligi 2,5 protsenti. Ühendriikides kukkusid aktsiad teisipäeval 3 protsenti, ka täna viitavad aktsiafutuurid küllaltki sügavale langusele. Kolmapäeval olid turud USAs suletud.

Tallinna börsil olid kõige suuremate kukkujate seas Harju Elekter (–3,5 protsenti), Tallink (–2,3 protsenti) ja Tallinna Vesi (–1,2 protsenti). Turgu aitasid üleval hoida aga Pro Kapital Grupp (+6,3 protsenti), PRFoods (+3,6 protsenti) ja Ekspress Grupp (+1,9 protsenti).

Hetkel kuum