Rait Kondor • 10. detsember 2018 kell 18:13

Ferrero soovib osta Campbell Soup’i rahvusvahelised ärid

Campbelli tomatisupid Seattle'i kaupluses Ameerika Ühendriikides.  Foto: Reuters/Scanpix

Šokolaaditootja Ferrero on huvitatud Campbell Soupi rahvusvaheliste äride, sh Arnott’si küpsisebrändi ostmisest, ütlesid kaks allika esmaspäeval Reutersi uudisteagentuurile.

Itaalias Piedmonti regioonis baseeruv Ferrero töötab võimaliku tehingu kallal Rothschildi nõustamisfirmaga, ütles üks allikas Reutersile, kinnitades varasemat Itaalia ajalehe Il Sole 24 Ore artiklit. Itaalia ajalehe sõnul võib tehingu väärtus olla üle kahe miljardi dollari.

Campbell alustas oma rahvusvahelise ja külmutatud toidu üksuse müügiprotsessiga augustis, peale firma strateegia ülevaatamist. Sellega liituti samasse gruppi teiste toidutöötlemise ettevõtetega nagu Kraft Heinz ja Kellogg, mis on samuti oma äriüksusi viimasel ajal müünud.

Campbelli rahvusvaheline küpsiste ja suupistete äriüksus sisaldab endas ka Taani Kelsen Groupi firmat (tuntud Royal Dansk võiküpsiste poolest) ning lisaks tootmistegevust Indoneesias, Malaisias ning äriüksusi Hongkongis ja Jaapanis.

Ferrero, mis teeb lisaks Nutellale ka Kinderi šokolaade ning Tic Taci keeldus Reutersile võimalikku tehingut kommenteerimast ning Campbelli esindaja sõnas, et ettevõte ei kommenteeri kuulujutte ja spekulatsioone.

Hetkel kuum