• Standard & Poor's 500 on viimase kahe päeva jooksul teinud väga suuri kõikumisi.Foto: Reuters
  Jaga lugu:

  Aktsiate päevasisene kõikumine suurim alates 2011. aastast

  Aktsiainvestorid hakkavad turgude suure kõikumisega vaikselt ära harjuma, vahendab Bloomberg.

  Näiteks eile keskpäevaks oli Standard & Poor’s 500 indeks tõusnud 1,4 protsenti. Seejärel kaotas indeks kogu selle tõusu. Esmaspäeval oli olukord vastupidine – indeks kukkus päeval 1,9 protsenti, aga taastus õhtuks võimsalt.
  Päevi, kus aktsiad vähemalt 1protsendilise muutuse päeva jooksul ära nullivad (kas tõusu või languse), on selles kvartalis olnud juba kuus. Viimati oli selliseid päevi sama tihedalt 2011. aastal, mil Standard & Poor’s alandas USA krediidireitingut.
  Selle nädala alguse liikumised näitavad, et turgudel on küllaltki närviline olukord. Karud püüavad turgu alla suruda, aga pullid ei anna järele. Volatiilsust on tekitanud USA-Hiina kaubandussõda ja intressimäärade tõus.
  Eriti häirivad on sellised liikumised rahahalduritele, kelle jaoks on selline olukord tekkinud ootamatult. Näiteks võib tuua riskifondid, kes hakkasid enne eelmise nädala langust just aktsiaid ostma, ütles Morgan Stanley USA aktsiate peastrateeg Mike Wilson.
  “Oleme klientidega viimase kuu jooksul suheldes märganud, et pigem kiputakse kõrgel ostma ja madalal müüma,” nentis Wilson. “Seda kõikuvad turud teevadki – need püüavad sind lõksu.”
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.