• Jaga lugu:

  Börsilangus jõudis Tallinna

  Nasdaq Tallinna kontor Tartu maanteel.Foto: Andras Kralla

  Kui siiani on Tallinna börs viimaste kuude aktsiate müügilainele hästi vastu pidanud ning langused on väiksemad kui USAs ja Euroopas, siis täna on olukord teistsugune.

  OMX Tallinn jõudis kõigi aegade rekordini selle aasta 28. märtsil, mil indeks lõpetas päeva 1319 punktil. Alates sellest on indeks langenud kokku 9,7 protsenti, 1172 punktini.
  Võrreldes Euroopa ja USAga on odavnemine olnud küllaltki tagasihoidlik. USAs on Standard & Poor’s 500 indeks odavnenud juba 15 protsenti. Ühtlasi on USA 15 suurimat börsifirmat jõudnud karuturule. Euroopas jõudis Stoxx Europe 600 indeks rekordini jaanuari lõpus, alates sellest on indeks taandunud samuti ligi 15 protsenti. Aasias on mitmed riigid jõudnud juba karuturule (vähemalt 20protsendiline langus eelmisest tipust).
  Tallinna börsi on globaalne aktsiate müügilaine vähem mõjutanud. Kehvematel päevadel on langused olnud väiksemad kui Euroopas, Aasias ja USAs.
  Täna oli olukord vastupidine – Euroopas on aktsiad odavnenud 0,2 protsenti, aga Tallinna börsiindeks langes päevaga 1,31 protsenti. 15 aktsiast langes lausa 12, tõusjateks olid Baltika (+2,4%), PRFoods (+2,5%) ja EfTEN Real Estate Fund III (+0,3%)
  Suurimate kukkujate seas olid Arco Vara (-3,5%), Tallink (-2,9%) ja Ekspress Grupp (-1,9%).
  Ettevõte
  Päevane muutus
  Arco Vara-3,5%
  Baltika+2,4%
  Ekspress Grupp-1,9%
  EfTEN Real Estate Fund III+0,3%
  Harju Elekter-0,2%
  LHV Group-0,4%
  Merko Ehitus-0,5%
  Nordecon-1,1%
  Pro Kapital Grupp-0,6%
  PRFoods+2,5%
  1 - 10......11 - 15
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.