Rait Kondor • 20. detsember 2018 kell 21:03

Qualcomm võitis Saksamaa kohtus Apple’it

Qualcommi tegevjuht Steve Mollenkopf räägib Hiinas toimuval konverentsil 7. novembril 2018. aastal.   Foto: Scanpix/REUTERS/Jason Lee

Apple teatas, et võtab mõned vanemad telefonimudelid Saksamaalt müügist, kui Qualcomm võitis Apple’i vastu juba teise kohtulahingu viimase kuu jooksul, vahendab Reuters.

Neljapäeval teatas Apple, et korjab vanemad iPhone’i mudelid Saksamaalt enda poodidest müügilt, peale seda, kui kohus otsustas, et Apple oli rikkunud Qualcommi riistvarapatenti ning keelas Qorvo mikroprotsessoreid sisaldavate iPhone’ide müügi Saksamaal.

„Me oleme loomulikult selles otsuses pettunud ning me plaanime seda vaidlustada,“ ütles Apple pressiteate vahendusel. „Kõik iPhone’i mudelid jäävad meie klientidele kättesaadavaks läbi telekomioperaatorite ning edasimüüjate 4300 müügipunktis üle Saksamaa. Apellatsiooniprotsessi ajaks ei ole iPhone 7 ja iPhone 8 mudelid saadaval Apple’i 15 jaekaupluses Saksamaal,“ lisas firma.

Paar nädalat tagasi teatas Qualcomm, et võitis Hiina kohtus Apple’i vastu patendivaidluse, mille kohaselt pidi Apple osad oma vanemad iPhone’i mudelid müügilt korjama. Apple vaidlustas kohtuotsuse ning telefone Hiinas müügilt ei korjanud, kuid tegi mõned muudatused oma telefonide operatsioonisüsteemis.

Apple'i aktsia langes täna 2,5% 156,83 dollarini.

Hetkel kuum