Anu Lill • 8 jaanuar 2019

Brittide tulevik võib selguda nädala pärast

Ühendkuningriigi valitsus kavatseb korraldada parlamentaarse hääletuse Brexiti lepingu üle 15. jaanuaril, ütles ajakirjanikele peaminister Theresa May pressiesindaja James Slack.

Theresa May.  Foto: ANDY RAIN

Kuupäeva peavad seadusandjad kinnitama kolmapäeval, vahendab Bloomberg.

May kaalub rahandusseaduse eelnõu muudatuste vastuvõtmist, mille eesmärk on teha valitsusele keerulisemaks ilma leppeta Brexiti poolt hääletamine. Samuti püüab ta otsida uusi tagatisi Euroopa Liidult enne hääletuse toimumist järgmisel nädalal. Prantsusmaa sõnul pole Euroopa Liidul enam midagi pakkuda.

Euroopa Liidu ja USA ametnikud on arutanud ka võimalust pikendada Suurbritannia lahkumise päeva Euroopa Liidust, teatab Telegraph. Iirimaa välisminister Simon Coveney selgitas, et tema valitsus ei blokeeri Ameerika Ühendriikide taotlust pikendada artikli 50 menetlust, kui USA peaks seda küsima.

Inglise nael on tänase päeva jooksul USA dollari suhtes langenud, peale kolme võimsat tõusupäeva ja kaupleb praegu 1,27 tasemel.

Hetkel kuum