Anu Lill • 22. veebruar 2019 kell 15:19

Swedbank aitab LHV aktsial tõusta

Konkurentide halba valgusesse sattumine on mõjunud LHV panga aktsiale kosutavalt.

LHV panga maaklerid  Foto: Andras Kralla

Viimastel päevadel on LHV aktsia tehingute arv ja käive tunduvalt kasvanud. Kui 20. veebruaril Swedbank rahapesuskandaali sattus, toimus LHV aktsiate käibes võrreldes eelmise päevaga ligi kahekordne hüpe, tehingutes vahetati aktsiaid 165 000 euro eest.

Eile kasvas tehingute käive 165 000-lt 240 000-le ning tänase päeva jooksul on aktsiaid ostetud-müüdud koguni 630 000 euro eest, mis tähendab, et on toimunud 2,5 kordne käibe kasv eelmise päevaga võrreldes. Aktsia hind on tõusnud 2,3 protsenti ja see maksab praegu 11,10 eurot.

Rootsi rahvusringhäälingu SVT uurivad ajakirjanikud leidsid, et kokku 5,8 miljardi USA dollari mahus kahtlast raha on liikunud läbi Swedbanki kontode Balti riikides, mille järel on panga aktsia hind kahanenud pea viiendiku.

Hetkel kuum