Anu Lill • 8 aprill 2019

EfTEN kasvatas käivet ja kasumit

Selle aasta esimese kolme kuu jooksul oli EfTEN Real Estate Fund III ASi müügitulu 16 protsenti ja puhaskasum 9 protsenti suurem kui eelmisel aastal samal ajal, andis ettevõte teada börsiteates.

2017 aasta detsembris börsile tulnud EfTEN Real Estate Fund III on pakkunud aktsionäridele head tootlust. Pildil EfTEN Capitali juht Viljar Arakas  Foto: Andras Kralla

Müügitulu kasv on tulnud nii uutest investeeringutest (Evolution büroohoone, ABC Motorsi müügi- ja teeninduspinnad) kui ka üüritulu suurenemisest Läti DSV kinnistul pärast juurdeehitust ning Ulonu büroohoone vakantsuse vähenemisest. Puhaskasum oli I kvartalis kokku 1 368 000 eurot 2,3 miljonilise müügikäibe juures.

Lähtudes fondi dividendipoliitikast, mis näeb ette, et vabast rahavoost tasutakse minimaalselt 80% aktsionäridele dividendideks, saaks fond maksta 2019. aasta esimese kvartali kasumilt kokku dividende 656 000 eurot (20 senti aktsia kohta).

Juhul kui fondi üldkoosolek kinnitab 17. aprillil 2019 toimuval koosolekul heaks dividendide jaotamise 2018 aasta eest vastavalt juhatuse ja nõukogu ettepanekule (95 senti aktsia kohta), väheneb fondi omakapital koos kaasneva tulumaksukuluga kokku 3,2 miljonit eurot, mis on 99 senti aktsia kohta.

Fondi aktsia on aasta algusest lisanud väärtust 13% ja maksab praegu 18,3 eurot.

Hetkel kuum