Mait Kraun • 14. mai 2019 kell 16:37

Leroy Seafoodilt kehvad tulemused

Lõhe.  Foto: Reuters

Norra lõhetootja Leroy Seafoodi esimese kvartali tulemused olid küllaltki kehvad. Ettevõtte kasum ja käive langesid ning see pani aktsia kiiresti kukkuma.

Lõhetootja Leroy Seafoodi käive langes esimeses kvartalis 5,1 protsenti, 4,75 miljardi Norra kroonini (475 miljonit eurot). Tegevuskasum ulatus kvartalis 691 miljoni kroonini (69 miljonit eurot), võrreldes eelmise aasta sama ajaga langes see 28 protsenti.

Ettevõtte tulemusi mõjutas eelkõige kalakasvatuse toodangu langus, mis on peamine kasumilanguse põhjus. Lõhe ja forelli puhul oli kalakasvatuste tootmine kehv, aga meretoodang oli veidi tugevam. “Esimene kvartal oli mõõdukalt positiivne, aga me suudaksime ka paremini,” ütles ettevõtte tegevjuht Henning Beltestad.

Leroy aktsia odavnes täna Oslo börsil kokku 7,9 protsenti, 57,3 kroonini.

Grupi kulumieelne kasum, mis on kohandatud ka bioloogiliste varade ümberhindamisega, ulatus esimeses kvartalis 748 miljoni kroonini. Mullu samal ajal oli kasum 1,02 miljardit krooni. Maksukulud ulatusid kvartalis hinnanguliselt 112 miljoni kroonini, mullu samal ajal oli maksukulu 426 miljonit.

2019. aasta 31. märtsi seisuga ulatus ettevõtte võlg 2,9 miljardi dollarini ning omakapitali osatähtsus oli 58,8 protsenti.

Hetkel kuum