Indrek Mäe • 31. juuli 2019 kell 3:00
Börsiuudised
Ainult tellijale

Seadusemuudatus toob pensioniturule seninägematu riski

Täna kukub pensionifondide osakute vahetamise tähtaeg ning seekord on valik raskem – pensionikoguja valikute hulka kuulub esimest korda seninägematu riski võtmise võimalus suurema tootluse nimel.

Pensionivara on võimalik koguda senisest agressiivsemalt.  Foto: Liis Treimann

Kui varem leidis turult vaid pensionifondid, mis investeerisid aktsiatesse maksimaalselt kolmveerandi oma varadest, siis nüüd on võimalus valida fond, mis suunab kogu oma vara aktsiariski võtvasse indekseid järgivasse fondi. „Alates septembri algusest on teise samba pensionifondidel võimalik investeerida täismahus aktsiariski kandvatesse instrumentidesse,“ viitas Swedbank Investeerimisfondide juhatuse esimees Kristjan Tamla seadusemuudatusele, mis suurema riski võtmise võimalikuks tegi.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum