Anu Lill • 15. aprill kell 9:00
Börsiuudised
Ainult tellijale

IMF ennustab sajandi suurimat majanduslangust

IMFi peaökonomist Gita Gopinath näeb tänavu ja 2021. aastal ülemaailmse SKP kaotust suuremaks kui Jaapani ja Saksamaa majandused kokku.  Foto: Xinhua / Scanpix

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) ennustas, et "suure lukustusega" kaasnev majanduslangus on sajandi järseim ning maailmamajanduse taastumine võib koroonaviiruse kestmajäämise või naasmise puhul olla hullem, kui oodatakse, kirjutab Bloomberg.

Oma esimeses koroonapuhangujärgses maailmamajanduse prognoosis hindas IMF, et globaalne sisemajanduse kogutoodang väheneb sel aastal 3 protsenti. See on suurim kukkumine pärast 1929. aastal alanud suurt majanduslangust. See oleks hullem ka viimase finantskriisi 0,1protsendilisest langusest 2009. aastal.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum