Anu Lill • 30. aprill kell 11:53
Börsiuudised
Ainult tellijale

Danske sai ootamatu kvartalikahjumi

Eesti finantsinspektsioon keelas aasta tagasi Eestis tegutseda Taani suurpangal Danske Bank, mis eiras Eestis rahapesuvastaseid reegleid ja lubas siitkaudu liigutada mitmesaja miljardi euro ulatuses kahtlase päritoluga raha.  Foto: Andras Kralla

Danske pank jäi esimeses kvartalis ootamatult kahjumisse, kuna koroonaviiruse kriisist põhjustatud ülemaailmse majanduslanguse tõttu suurendas pank laenukahjumi eraldist 12 korda eelmise aasta sama perioodiga võrreldes.

Taani suurima panga puhaskahjum oli esimeses kvartalis 1,3 miljardit Taani krooni (190 miljonit dollarit), samal ajal ootasid analüütikud keskmiselt 474,2 miljoni kroonist kasumit. See on esimene kvartalikahjum alates 2014. aastast.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum