Anu Lill • 29. juuni kell 8:55
Börsiuudised
Ainult tellijale

Puust ja punaseks: mida on vaja teada teise samba maksete peatamisest

Erinevalt eelmisest kriisist on pensionisamba maksete jätkajatel sel korral võimalik saada pensionifondide positiivse tootluse korral lisakompensatsiooni.  Foto: Shutterstock / Scanpix

Alates kolmapäevast, 1. juulist kuni järgmise aasta augusti lõpuni peatab riik suurema osa Eesti pensionikogujate lisamaksed teise pensionisambasse. Juhised selle kohta, kas ja mida tuleb pensionikogujal ette võtta, koostas rahandusministeerium.

Kui muidu panustab riik kohustuslikku pensionifondi (pensioni teise sambasse) 4 protsenti inimese pealt tasutavast sotsiaalmaksust, siis majanduskriisi tõttu otsustas valitsus need maksed peatada tänavu 1. juulist kuni järgmise aasta augusti lõpuni.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum