Riho Kirsipuu • 16. aprill kell 16:20
Börsiuudised
Ainult tellijale

USA eluasemeturg kasvas viimase 15 aasta kõrgeimale tasemele

USA eluasemete ehitus kerkis viimase 15 aasta kõrgeimale tasemele.  Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Eluasemeturg kerkis märtsis nii kõrgele kui ta oli viimati 2006 aasta juunis. Uusarenduste kasv oli 19,4% ja sessoonselt korrigeeritud aastamäär kasvas 1,739 miljonile ühikule. Tõus ületas analüütikute ootusi, kes prognoosisid märtsi uusarenduste kasvu 1,613 miljoni ühikuni, vahendab Reuters.

Uusarenduste ehituste kasv oli võrreldes eelmise aasta märtsiga 37% kõrgemal. Osaliselt mängib märtsi suures tõusus rolli veebruari rasked ilmastikuolud, mis pidurdasid ehitusi peamiselt USA lõuna osas. Eluasemeturu kasvu toidab ka nõudlus suuremate ja kallimate eluasemete järele. Miljonid ameeriklased jätkavad kodus töötamist ja koolid jätkavad kaugõppe vormis ehk inimesed viibivad rohkem kodus. Praeguste elamute varustustase on paljudele ebapiisav.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum