Artikkel
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Imeilusa looduse ja sooja päikesega pulmad Itaalias!

    Itaalias võib ilusatele ilmadele kindel olla aprillist kuni oktoobrikuu lõpuni.Foto: Shutterstock

    Südamemaja pulmakorraldusagentuuri poole pöörduvad igal aastal pärast jõulupühade ajal kihlumist päris paljud noorpaarid, kes soovivad imeilusat abielutseremooniat või pulmapidu pidada Eestist eemal, kus on garanteeritud päikesesoe ja eksootika.

    Tiia TambergSüdamemaja perenainewww.sydamemaja.eewww.facebook.com/Sydamemaja.ee
    Sageli on nende soovide aluseks just asjaolu, et noorpaar on käinud Eestis mitmete sõprade pulmas ning näinud, et pulmapidu on ikka ühes või teises võtmes mingitel hetkedel kordunud või siis on keset suve tulnud pulmapidu asjaolude sunnil vihmasajus pidada. Ja nii on just neil noorpaaridel kujunenud nägemus, et nemad tahaksid oma pulmapeo puhul pakkuda kas midagi täiesti erinevat või siis olla kindlad, et nende pulmapäev on 100% päikseline või on siin ka väike privaatsusesoov. Nimelt on Eestis viimastel aastatel üsna levinud vastuvõtupulma stiil, kus noorpaar kutsub tseremooniale ja sellele järgnevale vastuvõtule vaid kõige lähedasemad. Pulmakorraldaja pilgu läbi võin kinnitada, et neis vastuvõtustiilis pulmades, kus on sageli külalisi vaid 10–20 inimest, on ääretult ülevoolavad soojad tundehetked, kus noorpaar on koos vaid kõige kallimatega, kõige lähedasematega ning see olukord annab kõigile vabaduse, laheduse olla nemad ise.
    Noorpaarid on kõik erinevad ja paaril viimasel aastal on ette tulnud ka selliseid noorpaare, kes soovivad täiesti privaatselt, st. ainult kahekesi nautida tseremooniat ja siis hiljem pidulikku privaatset pulmasööki-jooki.
    Tänane reaalsus Eestis on selline, et päikesepulmi saab Eestis pidada vaid napp kolm kuud, kui sedagi. Südamemaja agentuur saab täna rõõmsalt välja hõisata, et meil on oma inimene Itaalias, kes võtab korralduse enda kanda. Nüüd on aga igal soovijal võimalus veeta oma elu ilusaim päev päikselises Itaalias, kus päike ja kaunis looduskeskkond on sajaga garanteeritud. Mida veel paremat tahta?

    Soovitakse nii Põhja-Itaalias asuvaid maalilisi järveäärseid paiku, Veneetsiat kui ka veinimõisa olustikku Toskaanas või lähemal.

    Elen, oled eestlane, elad Itaalias ning oled keskendunud Itaalias pulmade korraldamisele. Eestlane mõistab ikka teise eestlase soove, tavasid ja harjumusi paremini kui teisest rahvusest pulmakorraldaja? 
    Kirss tordil on asjaolu, et Te saate kohapealse teeninduse eesti keeles! Tõsi on, et paljud noorpaarid oskavad inglise keelt ja keelelises mõttes võib oma pidu korraldada kõikjal maailmas, kus saab inglise keelega hakkama. Paraku Itaalias on oma unelmate pulmapäeva äärmiselt raske inglise keeles korraldada, kuna olenemata asukoha rahvusvahelisusest, ei räägita suhtluseks vajamineval tasemel inglise keelt. Samuti on arusaamad tähtaegadest, kokkulepetest ning korraldamise viisidest eestlasele üldjuhul harjumuspäratud ja see võib proovile panna ka kõige kannatlikuma inimese.
    Aga kes ikka mõistab eestlase soove, tundeid, elukorralduslaadi, sisemist maailma paremini kui teine eestlane! Ja see on suurepärane, et oma elu ühel ilusaimal hetkel, kus on niigi närveerimist palju ja adrenaliin laes, on Sinu kõrval teine eestlane, kes Sind aitab, toetab igati ja mõistab Sind algusest lõpuni. Ideaalne olukord ühe pulmapäeva jaoks!
    Mida täna eesti noorpaaridele pakkuda saad?
    Mina olen Eestis asuva pulmaagentuuri Südamemaja lepingupartner, kes saab iga noorpaari südamesoovi täita ning omalt poolt pakkuda mitmeid erinevaid teenuseid, tseremoonia- ja peokohti pea kõikjal Itaalias.
    Teenusteportfell, mida Eesti noorpaar saab, on väga laiapõhjaline, sisaldades kõiki pulmakorraldusteenuseid, mida üks süda oskab soovida ja tahta. Kas on soov pidada villa-, ranna-, lossi, veinimõisa, restorani abielutseremooniat või pulma – kõik see on eestlastele täna sealses piirkonnas olemas.
    Itaalias organiseerin ma lisaks sümboolsele pulmatseremooniale ka tsiviil- ning kiriklikke pulmi (olenevalt paari soovist ja eelarvest) ning seda kõike kohalike hinnatud teenuspakkujatega.
    Mis aegadel on Itaalias päikesesoe igal juhul garanteeritud?
    Kindel võib ilusatele ilmadele olla alates aprillist kuni oktoobrikuu lõpuni, siis on tõesti garanteeritud päikselised soojad ilmad. Rannapuhkuse hooaeg algab aga juba maikuus, mis annab võimaluse seal ka unustamatuteks mesinädalateks.
    Hooajaväliselt saab mehele rutem.Foto: Shutterstock
    Ja üllatame ka uusi noorpaare, sest saame ka talvel midagi erilist ühise koostööna pakkuda?
    Kui aga soovite midagi uudset, siis lisaksin, et Itaalias on imeline korraldada ka talvist pulma lumistel mägedel, mida saan pakkuda alates detsembrikuu teisest nädalast.
    Päikeserannikul, maalilise looduse keskel saabki nüüd iga eestlane korraldada enda sõrmusetseremoonia ja pulmapidu, sest valikuvõimalused on hästi suured ja suisa piiramatud. Kõik sõltub suuresti eelarvelistest võimalustest, aga kui on soov erineda ja nautida teineteist vaid kahekesi sel päeval – kõik see on täna olemas!
    Missugused eestlastele eriliselt sobivad tseremoonia-ja pulmapeokohad saad täna esile tuua?
    Kogemus on näidanud, et ka eestlaste soovid on äärmiselt erinevad. Soovitakse nii Põhja-Itaalias asuvaid maalilisi järveäärseid paiku, Veneetsiat kui ka veinimõisa olustikku Toskaanas või lähemal. Samuti ka Lõuna-Itaalia Capri ja Sitsiilia on olnud eelmise aasta pulmapaikadeks. Pulmade ja pidude kohasoovituste osas lähtun eelkõige kliendist – paari esialgsest visioonist ning võimalustest, mida arutame esimesel konsultatsioonil. Asukohtade portfoolios on mu väga palju erinevaid tseremoonia- ja pulmapeokohti. Alates luksuslikest villadest lõpetades maalähedamaste kohtadega.
    Puudutame ka eelarve teemat. Missuguste kulude ja hindadega peab noorpaar selle teenuse puhul arvestama? 
    Hinnad sõltuvad soovitud teenustest ning ka siinkohal valmistan igale kliendile eraldi pakkumise.
    Korraldan intiimseid tseremooniaid kahele inimesele, pakun täiskorraldust, kuid samuti pöördutakse sooviga palgata vaid foto- või videograafi, et jäädvustada mälestusi puhkusest või aidata korraldada sõprade meeldejääv aeg villas, kuhu seome juurde põnevaid hetki nagu näiteks elav muusika, kokakursus vms.
    Võtmeküsimuseks jääb alati see, millal on kõige targem aeg Südamemaja poole pöörduda, kui on soov päikselises Itaalias oma unelmate pulm koos tseremooniaga korraldada?
    Siinkohal kehtib kuldne reegel – mida varem, seda parem ehk seda suuremat asukohtade ja kuupäevade valikut on pakkuda. Tavaliselt võetakse suurema pulma puhul ühendust 10–12 kuud ette ning selle ajaga saab pulma väga hästi korraldatud, kuid arvatavasti peab olema juba kuupäevade osas paindlik.
    Oleme teinud intiimseid tsiviiltseremooniaid vaid kahele väljaspool kõrghooaega ka paari kuuga ehk siis tegelikult on kõik võimalik, aga suurema valiku jaoks soovitaksin varakult ühendust võtta.
    Hea 2018. aasta noorpaar, palun meili oma soov: [email protected] ja saame ühiselt planeerida just Sulle erilisemast erilisema päeva seal, kus päikesesoe on garanteeritud!
Kairit Kall: kvantiteedimajandusest kvaliteedimajanduseks
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Balti börsid lõpetasid kvartali tõusupäevaga
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Suur reede raadios: Jüri Ratas Keskerakonna võimust pealinnas
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Eestis tegevuse müünud lihatootja loobus ka Rootsi ärist
Möödunud suvel Eesti Rakvere lihakombinaadi müünud Soome toidutootja HKScan on nüüd ära müünud ka tegevuse Rootsis.
Möödunud suvel Eesti Rakvere lihakombinaadi müünud Soome toidutootja HKScan on nüüd ära müünud ka tegevuse Rootsis.