Restoranitest: Emajõe lõhe ja jaanipäeva õunad

Tartus Antoniuse õuel paikneva söögikoha JOP atmosfäär on lustakalt värviline.  Foto: Raul Mee
Heidi Vihma • 8. juuli 2018
Jaga lugu:
Erilehed
Ainult tellijale

Kohvik-resto JOP Antoniuse õuel pakub Emajõest püütud lõhet ja õunahooaeg algab jaanipäevast. Vähemalt väidab seda menüü, mis üritab kõigest väest kohalikkuse ja hooajalisuse muljet jätta.

Tegelikkus on aga teistsugune. Lugematutel kordadel olen kõikjal Eestis sattunud sügisese “kodumaise” spargli, südasuvise rabarberi ja kevadiste kukeseente peale – kohalikkus on trend ja trendi tuleb järgida, kui tahad, et klientuuri jätkuks. JOPi lubadused ulatuvad ka kalavetele – pakutakse seda, “mida jõgi annab”. Sel päeval oli jõgi andnud koha, teadis ettekandja. Tore, koha on maitsev kala ja kuigi enamjaolt püütakse neid järvest, oleks täitsa tore ka mõnd Emajõest püütud isendit mekkida! Kui aga roog lauale jõudis, oli kohast saanud lõhe. Pealegi selline natuke kuivanud ja rääsunud “valvekala”.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt