Artikkel
Äripäeva restoranitestid
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: restoran männimetsas

    Kubija spaahotell oma restoraniga on justkui Võrumaa männimetsade ja järvede vahele peidetud väike ime.

    Natuke rohkem kui aasta tagasi sai Kubija restoran uue näo.Foto: Raul Mee
    Ainuüksi toidu pärast vaevalt et keegi sinna sõitma hakkaks, küll annavad selleks põhjust metsad ja suusarajad. Ja lumi, mis Lõuna-Eestis on justkui teistsugune kui Tallinna ümbruses.
    Kord juba kohal, satub restorani nagunii – talvisel ajal pole söögikohtade valik sealkandis kuigi suur. Kubija spaahotellis saab kõhu täis kas buffet-lauas või söögisaali tagumisse osasse eraldatud väikeses pidulikuma miljööga restoranis. Natuke rohkem kui aasta tagasi said mõlemad uue näo. Uus sisekujundus on modernselt rahvuslik: rahvariidetriibulised toolid, kampsunimustriga põrandakate, puuriidad, palk- ja kiviseina elemendid.
    Rahvalik menüü
    Rahvalikkust ja rahvuslikkust jagab ka menüü, mis Tallinna restorani skeenelt korraks Võrumaa metsade vahele sattudes mõjus oma trendivabaduses hingekosutavalt. Mitte et mul lehtkapsakrõbedike, õhitud tatra, Peipsi sibula confit’, fenkolikreemide ja muu moodsa uus-Eesti kraami vastu midagi oleks, küll aga oli meeldiv tõdeda, et maitsva tulemuse saab ka nendeta.
    Menüüs on kõrvuti traditsioonilised Eesti toidud, nagu kartuli-tangupuder suitsulihaga, korralik seapraad, heeringas musta leivaga ja uuemad restoraniklassikud, nagu lõherull, suitsune pardifilee ja punapeedi-carpaccio. Suitsust parti saab pealinnaski, seepärast pühendasime end suuremalt jaolt põlis-Eestile. Ja ei pidanud kahetsema.
    Isegi kui kõik road polnud kriitilise meelega restoranikriitiku jaoks tehniliselt täiuslikud, oli mõnusalt läbiküpsetatud sealihas, selle juurde kuuluvas megasuures kartulipudruportsjonis, mis tordipritsiga taldrikule kujundatud, mahlakas köögiviljakotletis ja isegi jämeda sidruniviiluga serveeritud kokteilis isesugust kodusust ja soojust, justkui kaotatud vanaemaparadiisi hõngu.
    Kui soojasse salatisse lisatud krevetid olidki viletsavõitu, siis kartul kuulus ekstraklassi: nii maitsvat maamugulat leiab pealinna taldrikutelt haruharva. Kindlasti tasub ära proovida ka napilt viieteist kilomeetri kauguselt Lasva vallast Kõrgemäe talust pärit juustud.

    Kubija

    toit-jook: 7

    teenindus: 10

    interjöör: 8

    kokku: 25/30

    Aadress: Männiku 43a, Võru

    Telefon: 786 6000

    Avatud: P–N 12–21, R–L 12–22

    Põhiroogade hinnavahemik: 7–16,50 eurot

    Omanik: Pintmann Grupp OÜ

    kubija.ee/toitlustused/

    Pealinnas külge harjunud eelroog-pearoog-magustoit-kolmikuga pole Võrumaa südames midagi peale hakata. Pärast eelroogade hulka kuuluvat sooja salatit jätkus isu vaid poole magustoidu tarbeks. Suurema isu puhul läheb vaja muidugi korralikku pearooga, aga väga võimalik, et ka siis oleks arukam tellida üks magustoit kahe peale.
    Legendaarne kelner Kaupo
    Kubija restorani väärtuseks pole aga mitte ainult armastusega tehtud toit ja ümbruskonna taludest pärit tooaine, vaid ka staažikas kelner Kaupo, kes on töötanud seal niikaua, kui ulatun mäletama. Vastutuse võtmine, olukorra haldamine, sõbralikkus ilma familiaarsuseta ja parajalt doseeritud muhe huumor on vaid mõned märksõnad, millega tema tööd kirjeldada.
    Imetlusega jälgisime, kui ta ootamatult sisse sadanud “suvitajate” seltskonna (“Me oleme Tallinnast. Me maksame!”-olekuga tüübid) hetkega vaigistas ja olukorra kontrolli alla sai, riivamata sealjuures ei enda ega ka laiavate külastajate väärikust. Mõnekuuline praktika selle mehe käe all oleks õnnistuseks igale noorele teenindajale.
Kairit Kall: kvantiteedimajandusest kvaliteedimajanduseks
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Balti börsid lõpetasid kvartali tõusupäevaga
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Suur reede raadios: Jüri Ratas Keskerakonna võimust pealinnas
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Eestis tegevuse müünud lihatootja loobus ka Rootsi ärist
Möödunud suvel Eesti Rakvere lihakombinaadi müünud Soome toidutootja HKScan on nüüd ära müünud ka tegevuse Rootsis.
Möödunud suvel Eesti Rakvere lihakombinaadi müünud Soome toidutootja HKScan on nüüd ära müünud ka tegevuse Rootsis.