• OMX Baltic1,26%272,67
  • OMX Riga0,2%878,38
  • OMX Tallinn1,01%1 726,28
  • OMX Vilnius0,56%1 034,51
  • S&P 5000,71%5 792,04
  • DOW 301,03%42 512
  • Nasdaq 0,6%18 291,62
  • FTSE 100−0,05%8 239,37
  • Nikkei 2250,26%39 380,89
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,91
  • GBP/EUR0,00%1,2
  • EUR/RUB0,00%106,51
  • OMX Baltic1,26%272,67
  • OMX Riga0,2%878,38
  • OMX Tallinn1,01%1 726,28
  • OMX Vilnius0,56%1 034,51
  • S&P 5000,71%5 792,04
  • DOW 301,03%42 512
  • Nasdaq 0,6%18 291,62
  • FTSE 100−0,05%8 239,37
  • Nikkei 2250,26%39 380,89
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,91
  • GBP/EUR0,00%1,2
  • EUR/RUB0,00%106,51
  • 30.03.19, 06:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Restoranitest: Bordoost on saanud Söe

Veel sügisel kandis Tallinna vanalinnas Kolme Õe hoones asuv restoran nime Bordoo. Tehti põhjalik remont, kohendati menüüd ja nüüd kannab see nime Söe.
Söe meeldivast interjöörist jättis parema mulje vaid Eesti restoranimaailma tippkoka valmistatud toit.
  • Söe meeldivast interjöörist jättis parema mulje vaid Eesti restoranimaailma tippkoka valmistatud toit. Foto: Raul Mee
“Iidsetest aegadest on kõige maitsvamat toitu valmistatud sütel, mis ongi juht­motiiv meie restorani nime loomisel,” põhjendab koduleht nimevahetust. Grillrestoraniga siiski tegemist pole, kuid olen nõus, et Söe mõjub märksa kaasaegsemalt ja ka kohalikumalt kui Bordoo. Kohalikule toorainele ja kohalikele maitsetele rõhumata pole aga tänapäeval gurmeemaailmas enam midagi teha.
Pavel Gurjanov, endine Bordoo, nüüdne Söe peakokk on Eesti restoranimaailmas kõva tegija, kes paljude muude säravate saavutuste kõrval on esindanud Eestit ka Bocuse d’Ori kokavõistlustel. Seekordse kogemuse järgi tuleb kokandustähel hakkama saada ilma toetava meeskonnata: nii viletsat vastuvõttu ja teenindust kui Söes pole päris tükk aega üheski heale tasemele pretendeerivas restoranis kohanud.
Vastuvõtt oli olematu vaatamata sellele, kas siseneda hotelli kaudu või otse tänavalt. Hotelli kaudu sisenedes kaotasid teenindajad millegipärast kõnevõime, kui olime avaldanud soovi restorani­ külastada.­
Meist veidi hiljem tänavale avanevast uksest sisenenud paaril aga läks veel viletsamalt – neid ei tulnud keegi vastu võtma, restoranisaalis olime ainsad hinged meie, kes me seal parajasti pearooga lõpetasime. Nii et neil ei jäänud muud üle, kui et helistasid ja pärisid, kas restoran on üldse avatud.
Teenindus raskendas toidu nautimist
Edasi logises teenindus igast kandist. Ei suutnud kelner meelde jätta, kes mida tellinud oli, supi söömiseks unustas lusika toomata ja magustoidu serveerimise ajaks jäid lauale leivataldrikud ja tühjad klaasid.
Kui tundsime huvi, mis viinamarjast on meile meeldima hakanud vein tehtud, lubas ta selle välja uurida, kuid uuesti välja ilmudes teatas ainult, et pudelil pole seda kirjas. Ja et ta võib meile pudeli lauda tuua, et me oma silmaga näeksime, et seda pole sinna kirja pandud. Nimesilti kelneril ei olnud, arvel oli teenindaja nimi Breakfast Breakfast.
Taolise teeninduse juures oli muidugi raske pühenduda toidu nautimisele, kuid olukorrasse huumoriga suhtudes oli see siiski võimalik.
Söe
Toit-jook: 10
Teenindus: 3
Interjöör: 8
Kokku: 21/30
Aadress: Pikk 71, Tallinn
Telefon: 630 63 55
Avatud: 12–15, 17–22.30
Põhiroogade hinnavahemik: 14–27 eurot
Peakokk: Pavel Gurjanov
Omanik: Pro Resto OÜ
facebook.com/soerestoran/
Kõik maitses suurepäraselt, road olid toredate detailidega, kuid tasakaalukad, ilma liialdusteta ja elegantsed. Eriti nautisime õunaglasuuris küpsetatud eriliselt mahlakat turska, mille lisandid olid orsoto ja lopsakas murulaugu­vaht. Lõuna viimistles täiuslikuks astel­pajukreemiga šokolaadidessert.
Pavel Gurjanovi road paistavad silma ülima täpsuse ja viimistlusega. Oleks tore, kui ka neid esitlev menüü käiks keeleoska­ja laualt enne trükkiminekut läbi: kõik oli küll enam-vähem arusaadav, kuid ilma igasuguse elegantsita.
Raha kättesaamisega teenindajal meie vastu huvi kadus. Külastajate ärasaatmise ja hüvasti­jätuni polnud tema ametioskused veel jõudnud.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 08.10.24, 14:49
Sustinere: toote mõju tuleb jälgida kogu väärtusahelas
Kestlikkusaruandlus puudutab üha rohkemaid ettevõtteid, sest lisaks suurusest tulenevale kohustusele tekib raporteerimise vajadus ka tarneahela kaudu.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele