investor Toomas • 27. oktoober 2016
Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Tallinkil sel aasta hea dividenditootlus.
Tallinkil sel aasta hea dividenditootlus.  Foto: Andras Kralla

Aastaid on mind köitnud ettevõtted, mis suudavad maksta kõrgeid dividende. Ja neid leiab ka kodubörsilt.

Kirjutasin hiljuti kommentaari Tallinna börsil noteeritud Balti kinnisvarafondist Baltic Horizon Fond ja arutlesin selle üle, et kuna fond maksab investoritele dividende rohkem kui korra aastas, siis milline võiks olla aastane dividenditootlus. Fond on enda dividenditootluse eesmärgiks seadnud 7-9%.

Fondijuht võttis ühendust

Pärast kommentaari ilmumist võttis minuga ühendust fondi juht Tarmo Karotam, kes kinnitas, et neil on tõepoolest plaanis maksta dividende kvartaalselt ning aasta kohta eesmärk pakkuda 7-9% dividenditootlust. „Sellist eesmärki lubavad täna fondi valitud investeeringud Baltikumi pealinnades, nende madal vakantsus ning pikaajaliselt lukustatud madalad intressikulud. Investorile soovitaksin osaku hinna liikumise ennustamisel uurida fondi portfellis olevaid varasid lähemalt ning kaaluda iga hoone potentsiaali ning riski,“ ütles Karotam.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt