investor Toomas • 29 jaanuar 2018
Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Mida soovitaksin 16 aastat nooremale Toomasele?

Investor Toomas
Investor Toomas  Foto: Anti Veermaa

Tuginedes iseenda kogemusele võin tuua välja kolm tähelepanekut, mida iga alustav investor peaks teadma.

Esiteks mõjutab väärtpaberi hinna liikumine otsuseid rohkem, kui osatakse ette kujutada. Me kipume instinktiivselt kasumit võtma, kui hind tõuseb, ning investeeringut veaks nimetama juhul, kui hind langeb.

See tähendab, et usaldatakse teisi inimesi ehk turgu rohkem kui iseennast. Minu väärtpaberikonto viimase 16 aasta kasumi ja kahjumi aruannet sirvides näen seal seda mustrit ikka ja jälle korduvat. Müügitehingud on kiired tekkima, kui hind püsib langustrendis, ja kasum kipub kärmelt lukku minema pärast aktsia hinna mõningast kerkimist.

Alahindame ettevõtteid

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt