Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Investor Toomas: uus rahalehm radaril!

HHLA terminal
HHLA terminal  Foto: EPA

Eilseid uudiseid lugedes kerkis minu radarile täiesti uus ettevõte, mille hingeelu väärib võimaliku investeerimisideena juppideks võtmist.

Tegemist on alates eilsest ka eestlasi puudutava Saksamaa logistikafirma Hamburger Hafen und Logistik AG-ga (HHLA). Just see ettevõte ostis eile Äripäeva rikaste TOPi kuuluvalt Anatoli Kanajevilt Transiidikeskuse ning saavutab seeläbi Muuga sadamas konteinerkäitlemise turul liidripositsiooni.

HHLA näeb siinses turus suurt võimalust ja nii soovitakse Muuga sadamas kasutusele võtta kogu potentsiaal ehk 500 000 lisakonteinerühikut. Samuti kiidetakse Transiidikeskuse praegust kasumlikkust ja tugevaid tulemusi.

Kuna pealtnäha potentsiaali paistab ning Muuga Sadam on Kanajevit tublilt ja truult aastaid teeninud, tekib küsimus, et miks ei võiks tegemist olla rahalehmaga ka sakslaste jaoks. Lihtsalt selle vahega, et nüüd on ka minusugustel investoritel võimalik Transiidikeskuse praeguse seisuga 47 miljoni euro suurusest jaotamata kasumist või selle abil saavutatavast kasvust osa saada.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt