Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Hakka või ostma

Hiina piirivalvurid Quingdao sadamas.Hiina vastas täna USA uutele tollidele, mis hõlmaks 50 miljardi dollari eest kaupu, omapoolsete tollidega.
Hiina piirivalvurid Quingdao sadamas.Hiina vastas täna USA uutele tollidele, mis hõlmaks 50 miljardi dollari eest kaupu, omapoolsete tollidega.  

Kolmapäeval tabas börse kaubandussõja hirmus suur langus. Kõik oli punane. Kas kõik? Ei, mõned aktsiad trotsisid trendi ega tahtnud sugugi minu jaoks soodsaks muutuda.

Praegu näib olevat hea aeg kauplejatele: iga päev tuleb kamaluga uudiseid, mis turge mitme protsendi jagu siia- ja sinnapoole kõigutavad. Enamik uudiseid mind väga ei liiguta: kui ikka aktsia on 10 aasta perspektiivis hea, siis see paadi loksumine investorit kõigutada ei tohiks. Teine asi on suuremate suundadega, mis majanduse mängureegleid muudavad. Hea on, kui aktsiad lähevad odavaks paanika, mitte fundamentaalnäitajate muutumise tõttu.

Praegu on kuum teema kaubandussõda: üksteise võidu virutavad USA ja Hiina teineteisele karistustollidega ja kui suured majandused niimoodi kaklevad, võivad ka head aktsiad pihta saada. Kokku pitsitatakse tollidega sadu tooteid ja seni pole ükski analüütik välja arvutada suutnud, kes on selle sõja võitjad ja kaotajad. Mina ammugi mitte.

Kolmapäeva esimene võitja oli aga vana tuttav – kuld. Saab jälle tunnistust, et segasel ajal on see investori kindel linn ja varjupaik – esimesena minnakse kulda ja siis vaadatakse, kuhu edasi. Viimased kõikumused näitasid aga, et see varjupaik jääb ajalises mõttes õige üürikeseks: tavaliselt oli tegu protsendi-paarise hüppega ning sedagi napilt mõne tunni jooksul, nii et meeletut pikaaegset teenimisvõimalust ma väikeinvestorina siin ei näe.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt